Trump, İsrail'in İran'a saldırısında ABD'nin rolü olmadığını savundu
Trump, İsrail'in İran'a saldırısında ABD'nin rolü olmadığını savundu
İçeriği Görüntüle

Sudan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kolera vaka sayısının yükselişte olduğu belirtildi. Son yedi günde hastalığın yayılma hızının arttığına dikkat çekilen açıklamada, salgının kontrol altına alınmasının zorlaştığı vurgulandı.

SALGININ KÖKENİNDE SELLER VAR

Ülkede 2023 Haziran ayında başlayan yoğun yağışlar ve ardından gelen seller, kolera bakterisinin su kaynaklarına karışmasına yol açmıştı. Durumun ciddiyeti üzerine 12 Ağustos 2024’te kolera resmen “salgın” olarak ilan edildi.

MİLYONLARCA ÇOCUK TEHDİT ALTINDA

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, 1 Ekim 2024’te yaptığı açıklamada yaklaşık 3,4 milyon çocuğun salgın hastalık riskiyle karşı karşıya olduğunu duyurmuştu. UNICEF ise 5 Ekim’de Sudan’a 1,4 milyon doz kolera aşısı gönderildiğini bildirmişti.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKÜŞTE

Savaşın sürdüğü Sudan’da sağlık altyapısı büyük ölçüde işlevsiz hale geldi. Hastaneler yetersiz, ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği ise kritik seviyede. Bu durum, kolera gibi bulaşıcı hastalıkların hızla yayılmasına neden oluyor.

Kaynak: AA