Olay, dün saat 07.30 sıralarında Beyoğlu Taksim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre sabah saatlerinde motosikletle caddedeki bir gece kulübünün önüne gelen 2 şüpheliden biri silahını çıkararak yan yana bulunan iki gece kulübüne kurşun yağdırdı.

Olayın ardından motosiklete tekrar binen 2 şüpheli hızla uzaklaştı. Olayda ölen ya da yaralanma yaşanmadı.  

I S T A N B U L T A K S I M’ D E I K I Z K A R D E S L E R D E N D 671910 199009

BENZERLİKLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Ekipler, saldırının ardından çalışma başlatarak, sokaktaki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı.

Yapılan çalışmalarda onlarca güvenlik kamera görüntüsünü tek tek izleyen polis, şüphelilerin Fatih'teki Zeyrek Mahallesi'ne kaçtıklarını tespit etti.

Bir yandan da isabet alan iş yerleriyle ilgili geçmişe yönelik araştırma yürüten ekip, 2024 yılında kulüpte meydana gelen kavgadaki kişilerin, motosikletle kaçan saldırganlara benzediğini aktardı. 

Istanbul Taksim’de Ikiz Kardeslerden D 671915 199009 (1)

Motokuryeler eğitimle mesleğe girişe ve yeni düzene odaklandı Motokuryeler eğitimle mesleğe girişe ve yeni düzene odaklandı

GÖZALTINA ALINDILAR

Ekipler, bu tespitten yolan çıkarak, kavga sonrası saldırganlarla ve daha önceki olayda mağdurları dövenlerin birbirlerinden şikayetçi olduğunu belirledi.

Devam eden güvenlik kamerası çalışmalarında Zeyrek Mahallesi’nde bir binada oturdukları belirlenen iki şüpheli polis tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan ve ikiz kardeş olduğu tespit edilen 19 yaşındaki Emre D. ve Rauf D. emniyete götürüldü. Olayda ayrıca kullanılan ruhsatsız silaha da polis tarafından el konuldu. 

I S T A N B U L T A K S I M’ D E I K I Z K A R D E S L E R D E N D 671913 199009

"18 KİŞİ TARAFINDAN DÖVÜLMÜŞTÜK, İNTİKAM ALDIK"

Emniyette ifadeleri alınan ikiz kardeşler, geçtiğimiz 2024 yılında eğlenmek için bir gece kulübüne gittiklerini, çıkan tartışma sonucunda yaklaşık 18 kişinin kendilerini dövdüğünü ve dışarıya atıldıklarını, bu durumu hazmedemeyip husumet besleyip ardından plan yaptıklarını ve saldırıyı gerçekleştirdiklerini belirtti. 

I S T A N B U L T A K S I M’ D E I K I Z K A R D E S L E R D E N D 671917 199009

DÖRT SUÇ KAYITLARI VAR

Poliste toplamda dört suç kaydı olduğu ortaya çıkan ikiz kardeşler hakkında mala zarar verme, genel güvenliği kasten tehlikeye sokma, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve silahlı tehdit suçlarından adli işlem yapıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Emre D. ve Rauf D. adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA