CHP'nin 38. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu'nda yapıldı. Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in genel başkanlık için yarıştığı kurultayda seçimi kazanan Özgür Özel oldu.

Özcan, TV 100'de katıldığı canlı yayında CHP'ye dönüş sinyali verdi.

Özcan, "Sayın Kılıçdaroğlu kaldığı sürece ben CHP’ye dönmeyeceğim demiştim, birinci önceliğim ortadan kalktı. Dönmemek için bir gerekçem şu anda yok. Yeni parti yönetimi beni görmek isterse ‘CHP’ye dönmek için dilekçe vermen lazım’ denirse memnuniyetle bu dilekçemi iletirim." diye konuştu.

Tanju Özcan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Bir CHP Genel Başkanı 2. tur için diretmemeliydi. İşte ‘Cumhurbaşkanı adayı olmalısınız efendim’ diyenler, asıl hançerleyenler Genel Başkanı 2. tura sokanlar. Genel Başkan ilk turda geride olduktan sonra ona yakışan her şeye rağmen çekilmesiydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi genelgesi Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı: Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi genelgesi Resmi Gazete'de

Sayın Kılıçdaroğlu kaldığı sürece ben CHP’ye dönmeyeceğim demiştim, birinci önceliğim ortadan kalktı. Dönmemek için bir gerekçem şu anda yok. Yeni parti yönetimi beni görmek isterse ‘CHP’ye dönmek için dilekçe vermen lazım’ denirse memnuniyetle bu dilekçemi iletirim."

Editör: Haber Merkezi