Şanlıurfa'da etkisini sürdüren kavurucu sıcaklar, hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

YÖK Başkanı Özvar'dan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine ziyaret
YÖK Başkanı Özvar'dan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesine ziyaret
İçeriği Görüntüle

Atatürk Bulvarı'nda bulunan termometre 55 dereceyi gösterirken sıcaktan korunmak isteyenler, yeşil alanlarda, parklarda ve ağaç gölgeliklerinde serinlemeyi tercih etti.

A A 20250726 38668786 38668783 S A N L I U R F A D A T E R M O M E T R E L E R 55 D E R E C E Y I G O S T E R D I

Bazı vatandaşların şapka ve şemsiye kullanarak sıcaktan korunmaya çalıştığı gözlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi otobüslerinin toplandığı son durakta bekleyen vatandaşlar ise soğuk buharlı su püskürtme sistemiyle serinledi.

A A 20250726 38668786 38668785 S A N L I U R F A D A T E R M O M E T R E L E R 55 D E R E C E Y I G O S T E R D I

Sıcaklık dolayısıyla kentin işlek cadde ve sokaklarında sakinliğin olduğu görüldü.

Yetkililer, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 arasında açık alanda bulunmamaları konusunda dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini aktardı.

Kaynak: AA