TFF ve Kulüpler Birliği Vakfı, 27 Ekim 2023 Cuma günü yaptığı toplantıda e-bilet konusunu gündemine taşımıştı.

Bugün gerçekleştirilen yeni toplantıdan Passolig ile sözleşme uzatmama kararı çıktı.

Federasyon Aktifbank tarafından doğabilecek tazminat için kulüplere taahhütname gönderildi.

Trendyol Süper Lig ve Trendyol 1'inci Lig'de hizmet sağlayan elektronik bilet firması Passolig ile yapılan anlaşma sezon sonunda bitecek.

Passolig nedir?

6222 sayılı “Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun” uyarınca hayatımıza giren Passolig kart; stadyumlara girişi sağlayan ve kişiye özel bir sportif kimlik kartı olmanın yanı sıra, alışveriş ve ulaşım başta olmak üzere günlük hayatın birçok alanında kullanılabiliyor.

Maç bileti, banka kartı, kredi kartı, kulüp taraftar kartı, anlaşmalı şehirlerde ulaşım kartı ve mağaza indirim kartı, Passolig ile tek bir kart halinde kullanılabiliyor.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk umudu Fenerbahçe'nin şampiyonluk umudu

14 Nisan 2014'ten itibaren elektronik kart sahibi olmayanlara maç bileti satışı yapılmıyor. Bu nedenle maça gitmek isteyen taraftarlar öncelikle Passolig'e sahip olmak zorunda.

Maçlara girmek isteyen taraftarlar "www.passolig.com.tr" internet sitesi veya özel satış noktalarından Passolig kartlarını temin edebiliyorlar. Karta sahip olabilmek için ister internetten, ister cep telefonundan "www.passolig.com.tr"ye girerek başvuru formlarını doldurmak yeterli. Sonrasında isteyene kurye ile adresine gönderildiği gibi isteyene de stadyum gişeleri ya da belirli PTT şubelerinden teslim edilebiliyor.

Passolig kartları kişiye özel olmakla birlikte, satın alınan elektronik maç biletleri bu kartlara yükleniyor. Ayrıca kart üzerinde TC Kimlik Numarası ve fotoğraf gibi kişiye ait bilgiler de bulunuyor.

Taraftarlar kartlarını stadyum kapılarında bulunan elektronik okuyuculara okutarak kuyruk derdi olmadan içeri daha hızlı girebiliyorlar.

Editör: Haber Merkezi