Tavuklu Sebzeli Lazanya tarifi, yapımı son derece kolay tariflerimizden biri. Bugün de hem göze hem damağa hitap edecek, birkaç malzemeden kolayca hazırlayabileceğiniz zahmetsiz ve sağlıklı bu lezzete sofralarınızda yer vermek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. İşte, Bugün ne pişirsem, Akşama ne pişirsem diyenlere 16 Ağustos 2020 Pazar günü için Türk mutfağının tadına doyulmaz lezzetlerinden kolay yemek önerisi; Tavuklu Sebzeli Lazanya Tarifi! Malzeme listesi ve Tavuklu Sebzeli Lazanya nasıl yapılır sorusunun yanıtı yazımızda…

Bugün akşama ne pişirsem; Tavuklu Sebzeli Lazanya Tarifi malzemeleri

Tavuklu Sebzeli Lazanya Tarifi için gerekli olan malzemeler;

10 adet lazanya yaprağı

İç Harcı için;

3 yemek kaşığı zeytinyağı

6 adet kemiksiz tavuk but

2 adet orta boy kuru soğan

20 adet kültür mantarı

300 gr. ıspanak

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Beşamel sos için;

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

2,5 su bardağı süt

Tuz

Karabiber

Muskat

Üzeri için;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar ve cheddar peyniri

Tavuklu Sebzeli Lazanya Tarifi, nasıl yapılır?

Tavuklu Sebzeli Lazanya tarifini hazırlarken ilk önce tavuklarınızı küçük küpler halinde doğrayın.

Soğanlarınızı ince ince yemeklik doğrayın. Mantarlarınızı ince ince dilimleyin. Ispanakları da ince kıyın.

Tavanızı ısıtın ve zeytinyağı ile tavuklarınızı alıp iyice pişirin. Pişen tavuklarınıza tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Aynı tavaya biraz zeytinyağı ilave edip soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar soteleyin. Mantarları ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.

Ardından ıspanakları ilave edin ve kavurun. Ispanaklar yumuşadıktan sonra tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. Pişirdiğiniz tavukları da içerisine ilave edin ve güzelce harmanlayın.

Beşamel sos; Küçük bir sos tenceresine tereyağını alıp eritin. Unu ilave edip, kavurun.

Kavrulan una, soğuk sütü yavaş yavaş ilave edip iyice karıştırın. Tuz, karabiber ve muskatla tatlandırın. Hafif akışkan bir kıvam olacak şekilde beşamel elde edin.

Birleştirme aşaması; Fazla büyük olmayan kare fırın kabınızın tabanına hazırladığınız beşamelden 2 yemek kaşığı gezdirin. Üzerine 2 yaprak lazanya yerleştirin. 2 yemek kaşığı beşamel ve hazırladığınız iç harçtan ilave edin. Tekrar lazanya yapraklarından koyup, beşamel ve iç harçtan koyun. Bütün malzemeler bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. En son koyduğunuz lazanya yaprağının üzerine beşamel ilave edin.

Daha sonra rendelenmiş peynirleri serpin ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkardığınız nar gibi kızarmış Tavuklu Sebzeli Lazanya’yı biraz dinlendirip sıcak olarak servis edin…

Afiyet olsun!..

En güzel ve pratik yemek tariflerini dirilispostasi.com/haberleri/yemek-tarifleri bu bağlantı üzerinden takip edebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim