İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eleştiri oklarının hedefi olmaya devam ediyor. İmamoğlu, önceki gün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için gittiği Edirnekapı Şehitliği’nde gazi yakınlarının tepkisiyle karşılaşmıştı. Bir gazi yakının “Burası Pervin Buldan ile birlikte çiçek ektiğin hatıra ormanı değil ifadelerinin ardından kendini kaybeden İmamoğlu, gazi yakınına “Seni bulacağım” şeklinde tehdit etti. İmamoğlu, sosyal medyada “Beni bul” etiketiyle binlerce tepki gelmesi üzerine özür dilemek yerine paralı trollere gazi yakınını hedef gösterdi ve “provokatör” ilan etti. İmamoğlu, bunun üzerine dün de sokakta vatandaşların tepkilerine maruz kaldı. İmamoğlu’nun şehitlikte kendisine gösterilen tepkiye aldırış etmeden HDP Eş Başkanı Pervin Buldan’ı Nevruz kutlaması için aradığı ortaya çıktı. İmamoğlu’nun telefon görüşmesinde Buldan’a demokrasinin mihenk taşlarını birlikte örmeye devam edeceklerini söylediği açıklandı.

8 MART’TA BAŞLADI

İmamoğlu’nu eleştiri oklarının hedefi haline getiren süreç 8 Mart Kadınlar Günü mesajıyla İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le, HDP’li Buldan’ı aynı mesajda tebrik etmesiyle başladı. Oylarıyla koltuğa oturduğu iki tarafa da yaranamayan İmamoğlu’nun aynı gün HDP’li Pervin Buldan’la Büyükçekmece’de ‘8 Mart Hatıra Ormanı’ açılışına katıldığının ortaya çıkması İmamoğlu’nu siyaseten de yalnızlaştırdı.

İCRAAT YOK FİYASKO VAR

İmamoğlu siyasi skandallarının üzerine “İcraat” diye açıkladığı projelerle büyük tepki çekti. Daha önce ‘Çocuk Parkı’ açılışı yapan İmamoğlu dün başka bir skandala imza atarak, “Kanal temizliğini” yatırım olarak duyurdu. Bağcılar’da yağmur suyu kanallarını temizlediklerini belirten İmamoğlu, 2009’da rehabilite edilen ve yıllardır taşkın yaşanmayan bölge için “Her yağmurda taşkın sorunu yaşanan Ordu ve Taşocağı Caddeleri’nde altyapı sorununu kalıcı olarak çözüyoruz” ifadelerini kullandı.

FAZİLET DURAĞI UNUTULMADI

Pandemi döneminde sefer sayısını artırmak yerine azaltan ve İstanbulluları kalabalık ve sıkışık araçlara mahkûm eden İmamoğlu, Kağıthane’de bulunan Fazilet Durağı’nda 47 kişinin ‘organize’ bir şekilde otobüse bindiğini iddia etmiş ancak bu iddia, bizzat İETT tarafından yalanlanmıştı. Bugüne kadar özür dilemeyen İmamoğlu ve İBB yönetimi, son günlerde sık sık arıza yapan Metrobüsler ve tıklım tıklım seyahat edilen metrolar nedeniyle de eleştirilerin odağında.

Editör: TE Bilisim