İngiliz gazeteci Alex Chirstoforou, programında konuk aldığı Alexander Mercouris ile birlikte Neocon'cuların Türkiye üzerinde oynadıkları oyunu anlattı. 

"HALKI SOKAĞA DÖKMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Gazeteci Christoforou, Mercouris ile birlikte yaptığı programda Neocon'ların Türkiye'de oynadıkları oyun için "İşte bu oldukça yeni Türk demokrasi projesi. Türkiye'de hükümeti değiştirmeye çalışıyorlar ve halkı sokağa dökmek için uğraştıkları görülüyor ve tahminime göre eğer başarılı olurlarsa tabii hedeflerinde bir çeşit iç savaş çıkarmak var. Bu mükemmel stratejinin arkasında John Bolton var. Şunun altını çizmek gerekir ki bu projenin demokrasi ile uzaktan yakından bir ilişkisi yok. Şu konuda haklısın ki bu proje tamamen Neocon'ların işi ve şimdi de hedeflerinde Türkiye ve Erdoğan'a almışlar gibi görünüyor." açıklamalarında bulundular. 

"ERDOĞAN ONLARIN KURALLARINA GÖRE OYNAMAYI REDDEDİYOR"

Bu duruma şaşırmadığını söyleyen Mercouris, "Erdoğan ABD'nin düşmanı olduğu için değil. Türkiye bir NATO üyesi ve hepimiz biliyoruz ki bir müttefik. Ancak Erdoğan'ın özellikle Orta Doğu Doğu Akdeniz ve Orta Asya'da yürütmüş olduğu politikalar ve politika anlayışı sadece Amerika'nın değil aynı zamanda diğer güçlü ülkelerin ve özellikle de Neocon'ların çıkarlarına aykırı görülüyor yani Irak gibi ülkelerde Suriye'de Erdoğan onların kurallarına göre oynamayı reddediyor Ruslarla silah anlaşması yaparken de oldukça rahat ve korkusuz davranıyor. Putin'le de inişli çıkışlı bir ilişkileri var Doğu Akdeniz için farklı fikirleri de var Buna birçok örnek verilebilir." dedi.

Programın devamında Noecon'cuların Erdoğan'dan kurtulma planlarını ise şöyle ifade etti:

E tabii ki ne olacaktı? Onlara göre Erdoğan'dan kurtulmak gerekirdi. Çünkü Neocon'cular'ın onların çıkarlarına %100 hizmet etmiyorsanız onların sözü ve onayı ile hareket etmiyorsanız onlar sizi yok etmek için harekete geçiyorlar. işte Türk demokrasi projesi tam olarak böyle bir şey.