Süper Lig'in 25. haftasında Gençlerbirliği ile Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Eryaman Stadı'nda saat 16:00'da oynanacak mücadeleyi hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Ligde Galatasaray ve Fenerbahçe ile zorlu bir zirve yarışına giren siyah-beyazlı takım, 15 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 yenilgiyle 48 puan topladı.

Beşiktaş, son 3 deplasman maçında bir galibiyet ve 2 beraberlikle 3 puan topladı. Atakaş Hatayspor ile dış sahada 2-2 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, sonraki deplasman mücadelesinde ise Fatih Karagümrük'ü 4-1 mağlup etti. Beşiktaş, son deplasman karşılaşmasında ise Fraport TAV Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Yeni teknik direktörü Mehmet Altıparmak yönetiminde çıktığı ilk maçta İttifak Holding Konyaspor ile golsüz berabere kalan başkent ekibi, geçen haftayı bay geçmişti.

Bu arayı Antalya'da kamp yaparak değerlendiren Gençlerbirliği, Beşiktaş maçıyla çıkışa geçmeyi amaçlıyor.

Ligde oynadığı son 6 maçı kazanamayan (5 mağlubiyet, 1 beraberlik) kırmızı-siyahlılar, 20 puanla küme düşme hattında yer alıyor.

EKSİKLER

Gençlerbirliği'nde sarı kart cezalısı Piris da Motta ile sakatlıkları bulunan Diego Angelo ve Giovanni Sio, Beşiktaş'a karşı forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta Fabrice N'Sakala ile Domagoj Vida, kritik deplasmanda cezalı olmaları nedeniyle takımlarını yalnız bırakacaklar. Ayrıca Francisco Montero ve Rıdvan Yılmaz'ın da sakatlıkları sürüyor.

MUHTEMEL 11'LER

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Ömürcan, Arda, Toure, Polomat, Furman, Rahmetullah, Candeias, Murat, Sefa, Stancu.

Beşiktaş: Ersin, Dorukhan, Necip, Welinton, Rosier, Josef, Atiba, Mensah, Ghezzal, Larin, Aboubakar.

Editör: TE Bilisim