Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İzmir programı kapsamında İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği'ni (İZDEDA) ziyaret ederek, depremzedelerin taleplerini dinledi.

MUHALEFETE 'ATATÜRK' TEPKİSİ

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, daha sonra Balçova'da bir kafede üniversite öğrencileriyle bir araya geldi, soruları yanıtladı. Siyasetin "salıdan salıya birbirine hakaret etmek" olmaması, geleceğin konuşulması gerektiğini kaydeden İnce, bilim, hukuk, yapay zeka, iklim değişikliği gibi konuların tartışılmasını istedi. Altı muhalefet partisi liderinin imzaladığı "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem" mutabakat metnine değinen İnce, metinde Atatürk'ün isminin geçmediğini, İstanbul Sözleşmesi'ne değinilmediğini söyledi.

" ERDOĞAN 20 SENEDİR YIPRANMADI"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayını açıklamamasına da değinen İnce, "Hiçbiri kendine güvenemiyor, 'Ben Erdoğan'ı yenerim' diyemiyor. Ben diyorum, onu yenerim diyorum. Muhalefet, adayını erken belli etmeyecekmiş, yıpranırmış. 20 senedir Erdoğan orada yıpranmıyor da sen niye yıpranıyorsun ?" değerlendirmesinde bulundu


KAYNAK: AA