Gökhan Erek / Muhabir

Türkiye, 31 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere hazırlanıyor.  Siyasi partiler; aday belirleme süreci, kamuoyu araştırmaları, seçmeni kazanmak için hummalı çalışmalar yürütüyor. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ittifak yapan İYİ Parti, mahalli seçimlere her ilde aday çıkarıp, ittifak yapmadan girme kararı aldı. Cumhur İttifakı bileşenlerinden AK Parti ve MHP ise seçimlerde birlikte hareket edecek. 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Millet İttifakı’nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olması ve HDP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğini açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu’na oy vermeyeceğini açıklayan ve İYİ Parti’den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, 2028 seçimlerinde kuracağı parti ile dikkatleri üzerine çekti. 

Armağan Çağlayan’ın, youtube kanalına konuk olan Yavuz Ağıralioğlu, yaklaşan yerel seçimlerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

BEYANATLAR CAN SIKICI HALE GELDİ!

Ağıralioğlu, içinde bulunduğumuz süreçte siyasi partiler tarafından kamuoyuna açıklanan beyanatların yerel seçimlere katılımı düşürecek düzeyde can sıkıcı hale geldiğini belirterek, “Hürmetsizlik olmazsa seçmende ‘canınız cehenneme’ duygusu oluşmaya başladı galiba.  Bu benim en korktuğum şey. Seçmenin, siyasetten umudunun kesilmesi. Çünkü öyle ya da böyle Türkiye olarak ‘Vilayet Meclisleri’nden beri sandığa gidiyoruz. 200 yıl oldu neredeyse.  Çok problemlerimiz var.  Ama nice problemlerimizi, sandıktan ümidi kesmeden göğüslemeyi göze aldık ve bunu başardık. Katılım oranları çok yüksek seçimler yaptık.” şeklinde konuştu.

SEÇMEN SİYASETTEN KOPARSA…

Seçmenin siyasetten kopmasının, umudunu yitirip artık siyasete bakmıyor olmasının,  memleket için bir beka sorunu haline gelebileceğini aktaran Ağıralioğlu, “Böyle olunca; otoriterleşme, marjinalleşme kuvvetlenebilir. O yüzden seçmenin siyasete, siyasetin çözüme, çözümün de memleketin geleceğine değebileceği bir korelasyonu kurmak zorundayız.  Bunu kuramazsak; önümüzdeki dönemi güçlü göğüslemek zorunda olduğumuz problemlerine rağmen, çok çok ciddi problemler ile karşı karşıya kalırız.” ifadelerini kullandı. 

Muhabir: Gökhan Erek