Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak nitelendirilen 500 bin konutluk projede kura çekimi takvimi planlandığı şekilde devam ediyor.
Adana, Çanakkale ve Gaziantep'te yapılacak konutlar için de hak sahipleri bugün kura işlemleriyle belirlenecek. Toplamda 29 bin 566 ailenin yeni yuvasına kavuşacağı kura süreci, TOKİ’nin resmi YouTube kanalından ve sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanıyor.
Sonuçlar e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek
Kura çekiminin tamamlanmasının ardından kesinleşen isim listeleri, noter onayından geçerek akşam saatlerinde e-Devlet Kapısı üzerinden erişime açılacak. Hak sahipleri, kura sonucuna göre bir sonraki aşamada sözleşme imzalama ve ödeme süreçleri hakkında bilgilendirilecek.
Konut sayısı 312 bin 290'a yükselecek
Yeni haftanın takvimine göre, bugün Adana'da 12 bin 400, Çanakkale'de 3 bin 276, Gaziantep'te 13 bin 890, 21 Şubat Cumartesi Bursa'da 17 bin 225 konutun daha hak sahipleri belirlenecek.
Böylece 16-22 Şubat 2026 haftasında 11 ilde toplam 98 bin 839 konutun daha kurası çekilecek. 22 Şubat'ta kurası çekilen il sayısı 69'a, hak sahibi belirlenen konut sayısı ise 312 bin 290'a yükselecek.
500 bin sosyal konut projesinde kura heyecanı sürüyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ koordinesinde yürütülen "Yüzyılın Sosyal Konut Projesi" kapsamında Adana, Çanakkale ve Gaziantep'te inşa edilecek konutların hak sahipleri bugün çekilen kura ile belirlenecek.
Muhabir: Ramazan Eles
Yorumlar
Trend Haberler
Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın adı başkentte yaşatılacak
Etiyopya'ya ait tarihi yazma eser anavatanına iade edildi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından Sarıyer'de üniversite yurdunda yaşanan olaya ilişkin açıklama
Altının gramı 6 bin 770 liradan işlem görüyor
Boğaziçi Üniversitesi akademisyeninin kanser için ilaç geliştirdi
MEB-EKYS sonuçları açıklandı
CHP'li Sarıgül'den havalimanı açıklaması
Beşiktaş'ta polis noktasına yönelik terör saldırısına ilişkin gözaltı sayısı 12'ye çıktı
PMYO ile POMEM'in eğitim ve öğretim sürelerinde 'geçici' düzenleme
İsrail Genelkurmay Başkanı: 'Hizbullah'a sürekli saldırmaya devam edeceğiz'





