Ankara Çevreyolu'nun Keçiören mevkiinde dün akşam saatlerinde 06 CYY 621 plakalı otomobilin sürücüsü ile başka bir aracın sürücüsü tartışmaya başladı.

Bunun üzerine 06 CYY 621 plakalı aracın sürücüsü, diğer aracın önünü kesti.

BALTAYLA SALDIRDILAR

Otomobilden inen kişiler, diğer aracın camını yumrukladıktan sonra baltayla saldırdı.

Zeytinburnu Belediyesi'nden "Sokakları satıyor" iddialarına yanıt
Zeytinburnu Belediyesi'nden "Sokakları satıyor" iddialarına yanıt
İçeriği Görüntüle

Baltalı saldırıya uğrayan sürücü, hasar meydana gelen aracıyla bölgeden uzaklaştı.

EKİPLER HARKETE GEÇTİ

Sosyal medyada da paylaşılan görüntülerin ardında ekipler harekete geçti.

İçişleri Baklanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, baltalı saldırganların yakalandığını ve adliyeye sevk edileceklerini duyurdu.

"ŞAHISLAR TESPİT EDİLMİŞTİR"

Bakan Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

1 Ağustos 2025 Cuma günü Ankara Keçiören’de bir sürücünün bir başka araca baltayla saldırdığı görüntüler sosyal medyada yer almıştır.

Yapılan çalışmalarda, olaya karışan şahısların V.K. ve T.K. olduğu tespit edilmiştir. Şahıslar yakalanmış ve Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğüne intikal ettirilmiştir.

"İDARİ PARA CEZASI UYGULANMIŞ, SÜRÜCÜ BELGESİ GERİ ALINMIŞTIR"

Baltayla saldıran sürücü V.K. hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun; sürücü belgesini yanında bulundurmamak, trafik düzeni ve güvenliği ile ilgili yönetmelikte gösterilen diğer kurallara uymamak, zorunlu bir neden olmadıkça diğer araçların ilerleyişine engel olacak şekilde araç kullanmak, kamunun rahatını bozacak, kişileri korkutacak şekilde araç kullanmak maddelerinden idari para cezası uygulanmış ve psikoteknik değerlendirmeye tabi tutulmak üzere sürücü belgesi geçici olarak geri alınmıştır.


"ŞAHISLAR ADLİYEYE SEVK EDİLECEKTİR"

Şahıslar, Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla “Tehdit ve Mala Zarar Verme” suçlarından mevcutlu olarak adliyeye sevk edilecektir.

Trafik güvenliğini hiçe sayanları ve saygısızca araç kullananları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yapalım.

Muhabir: Nusret Odabaş