Ülkemiz ve dünyamız, kritik bir süreçten geçiyor. İnsanlar huzursuz, devletler diken üstünde, dünya tedirgin…

Güce tapan, parayla yapamayacağı şey olmadığını düşünen, aklın ve bilim yoluyla her şeyin üstesinden geleceğine inanan, pozitivizmi din edinen ve âdeta Yaratıcı ile savaş hâlinde olan insanoğlu; bir virüs karşısında sarsıldı.

Çin’de başlayan salgın, tüm dünyayı etkisi altına aldı; devletler hazırlıksız yakalandı, sağlık sektörleri iflas etti, ekonomiler sarsıldı, insanlar panik hâlinde sağa sola saldırmaya başladı.

Başta İtalya olmak üzere birçok Avrupa ülkesi, korona virüsü karşısında neredeyse iflas bayrağını çekecek duruma geldi.

Bu güne kadar Türkiye ise süreci çok iyi yönetti. Virüs, henüz ülkemize gelmeden aldığı tedbirlerle hem milletimize güven verdi hem de dünyadan takdir topladı.

Bu süreçte iyi bir liderlik gösteren, devletin çok hızlı tedbirler almasını, milletimizin paniğe kapılmamasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ALKIŞLIYORUM!..

Aldığı tedbirlerle, güven veren duruşuyla, tevazusuyla, olumlu iletişimiyle taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’yı ALKIŞLIYORUM!..

Bu süreçte milleti paniğe sevk eden, millete korku pompalayan, sürekli olumsuz haberlerle kaos ortamı oluşturmaya çalışan felaket tellalarına göz açtırmayan ve tek tek tespit edip yargı önüne çıkaran İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’yu ALKIŞLIYORUM!..

Tüm dünyanın panik hâlinde sağa sola saldırdığı, marketleri talan ettiği, iyice bencilleştiği bu zamanda sükûnetini koruyan, sakin kalan, kendinden çok çevresini düşünen milletimizin ekseriyetini ALKIŞLIYORUM!..

Bu olumlu özelliklerin aksine, milletimizin ekseriyetinin zıddına, var olan olumsuzluğu artırmak için uğraşan, sürekli felaket tellallığı yapan, ideolojik takıntılarla devlete, devlet yöneticilerine, millete, değerlerine saldıran arsız bir güruh var.

Bu süreçte başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere devletimizin aldığı tedbirleri dünya takdir ederken hâlâ aşağılık kompleksiyle Batı’ya öykünen, çökmüş olan İtalya sağlık sistemini öven ve ülkeye giriş yaptığı İstanbul Havalimanı’ndan itibaren ülkemizi, devletimizi, devlet yöneticilerimizi hedefe koyan, ideolojik takıntılarıyla sürekli devletimizin aldığı tedbirleri hafife alan sözde gazeteci Nevşin Mengü’yü AYIPLIYORUM!..

Ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyacı varken İstanbul Havalimanı’nı yapan Recep Tayyip Erdoğan, korona virüsünün ülkemize yayılmasının sorumlusudur diyen CHP’nin eski vekili Hüsnü Bozkurt’u AYIPLIYORUM!..

Yayımladığı karikatürle Müslümanlara ve İslam’a saldıran, ağzından salya, burnundan sümük, dilinden köpük eksik olmayan; korona virüsünün yanında masum kaldığı, ideolojisi insanlığını unutturmuş Enver Aysever’i AYIPLIYORUM!..

Kendilerini ilgilendirmeyen her konuda açıklama yapan, sağlıkçıların bağlı olduğu kuruluş gibi görünen ancak âdeta ideolojik bir yapılanma gibi hareket eden,  bu süreçte sağlık alanında en fazla katkı sunması gerekirken yaptığı açıklamalarla milletimizi paniğe, korkuya sev eden Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) AYIPLIYORUM!..

Kısaca milletinin yanında olan, milletimize hizmet eden herkesi ALKIŞLIYORUM; milletinin yanında olması gerekirken karşısında yer alan, milletimize ve devletimize ihanet eden herkesi AYIPLIYORUM!..