6 Şubat 2023'te saat 04.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi, 7,7 büyüklüğünde bir deprem ile sarsıldı. 

Depremden 11 il etkilendi.

Müsavat Dervişoğlu: CHP'nin kararı mantıklı değil Müsavat Dervişoğlu: CHP'nin kararı mantıklı değil

Kaybedilen insanları andığımız bugünde; Hatay, Osmaniye ve Adana'daki camilerde dualar okundu.

DEPREM MEZARLIĞI ZİYARET EDİLDİ

Hatay’ın merkez Antakya ilçesindeki Narlıca Deprem Şehitleri Camisi’nde sabah namazı kılındı ve hatim duası yapıldı. Ardından, depremlerde hayatını kaybedenlerin defnedildiği Narlıca Deprem Mezarlığı ziyaret edildi.

SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ DE KATILDI

Ziyaret boyunca, depremde yakınlarını kaybeden aileler ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Burak Demiralp, Vali Mustafa Masatlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kent protokolü, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, kabirlere karanfil bıraktı ve ziyaretçilere başsağlığı dileğinde bulundu. Yakınlarının kabrini ziyaret eden aileler, mezar başında dua etti.

SABAH NAMAZI KILINDI

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Kaptanpaşa Camisi’nde de aynı gün, depremlerde hayatını kaybedenler için sabah namazının ardından dua gerçekleştirildi.

Osmaniye’de ise Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla Bülbül Camisi’nde sabah namazı kılındı ve depremde yaşamını yitirenler için dua edildi.

Adana’nın merkez Çukurova ilçesinde de İl Müftülüğü tarafından Ramazanoğlu Camisi’nde sabah namazı kılındı ve mevlit okundu. Programa, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Vali Yavuz Selim Köşger ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA