Datça'ya bağlı kırsal Hızırşah Mahallesi'nde bir keçide burun akıntısı görülmesi üzerine durum çiftlik sahipleri tarafından İlçe Tarım Müdürlüğü'ne haber verildi.

Yaktığı ateşe tiner döktü, hastanelik oldu Yaktığı ateşe tiner döktü, hastanelik oldu

İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından, keçideki klinik muayene ve alınan numunelerle yapılan laboratuvar analizleri sonucunda 'mavi dil hastalığı' bulgularına rastlandı. 

D A T C A D A M A V I D I L H A S T A L I G I K A R A N T I N A S 661868 196197

Hastalığın yayılımını önlemek ve hayvan sağlığını korumak amacıyla kırsal Emecik Mahallesi'nden Yazıköy Mahallesi'ne kadar ilçe genelinde 40 gün boyunca karantina uygulamasına geçildi ve hayvan giriş çıkışları durduruldu.

Karantinayla ilgili de ilçe girişine uyarı tabelası konuldu. 

D A T C A D A M A V I D I L H A S T A L I G I K A R A N T I N A S 661866 196197

Mavi dil hastalığının 'Culicoides' cinsi sinekler tarafından bulaştırıldığı, keçi, koyun ve sığır gibi küçükbaş ve büyükbaşlarda görüldüğü, insan sağlığı açısından olumsuz bir durum olmadığı ve etlerinin tüketilebileceği aktarıldı. 

D A T C A D A M A V I D I L H A S T A L I G I K A R A N T I N A S 661867 196197

Kaynak: DHA