Dünyamız, her geçen gün daha da yaşanmaz hâle geliyor, daha doğrusu getiriliyor. İyilikler, güzellikler bir bir terk ediyor dünyayı; yerlerini ise kötülükler, çirkinlikler alıyor.

İnsan, kendisi için değilse bile sonraki nesiller için kaygılanıyor. Şimdi harekete geçip bir şeyler yapmazsak atalarımızın, bizden öncekilerin bize bıraktığı mirası maalesef ki bizden sonrakilere devredemeyeceğiz.

Dünyanın felahı, salahı, refahı için bir şeylerin değişmesi gerekiyor.

Daha yaşanılır bir dünya için,

Amerika bir an önce bölünüp parçalanıp aldığı mazlumların ahı artık aheste aheste değil, seri bir şekilde çıkarılmalı; ABD yükselişinden çok daha hızlı bir şekilde çökertilmelidir.

İsrail, tez zamanda hak ettiği sonla karşılaşıp cehennemin dibini boylamalıdır, harladığı ateşlerde kendisi cayır cayır yanmalıdır.

Çin, insanlığın hayrı için kendi sınırlarında kalmak koşuluyla maruz kalmış olduğu şu virüsle tarumar olmalıdır.

Rusya, akıttığı Müslüman kanında artık boğulmalı ve her bölgesinden yeni bir devlet ortaya çıkmalıdır.

Bir an önce Beşşar Esed’in tahtı başına geçirilmeli ve dünyanın cennetinden ahiretin cehennemine yollanmalıdır.

Mısır, son Firavun Sisi’den tez zamanda kurtarılmalı, zindanları ile değil de kurulmuş olan medeniyetleriyle, Nil’in bereketiyle hatırlanmalıdır.

Avrupa’nın birliği dağıtılmalı, ahlaksızlıkta, sapkınlıkta, fuhşiyatta birlik olmalarının ve dünyaya fitne fücur saçmalarının önüne geçilmelidir.

Hızla tüketilen ve kirletilen doğal kaynaklar bir an önce korunmaya alınmalı, açgözlülük terk edilip daha doğal, daha kanaatkâr yaşamanın temelleri atılmalıdır.

Dünyanın %1’inin açgözlülükle gasp ettiği ve geri kalan insanların aç, açıkta kalmasına, sömürülmesine sebep olan malvarlıkları ellerinden alınıp geriye kalan %99’a hakkaniyetli bir şekilde dağıtılmalıdır.

Dünyada akan kan ve gözyaşının bir an önce önüne geçilmeli, zalimler durdurulup mazlumlar korunmalıdır.

Afganistan, Suriye, Irak; Amerikan tasallutundan, işgalinden, zulmünden kurtarılmalıdır.

Kudüs, Mescid-i Aksa, Gazze, Filistin; bir an önce katiller topluluğu, terörist devlet İsrail’den kurtarılıp özgürleştirilmeli ve bu terörist devletin varlığına son verilmeli, yıllardır akıttığı kan ve gözyaşının, yaptığı zulümlerin hesabı sorulmalıdır.

Doğu Türkistan, aşağılık Çin yönetiminin işgalinden, baskısından kurtarılıp Çin işkencesine son vermeli ve Çin’den bugüne kadar yaptığı zulümlerin hesabı sorulmalıdır.

Rusya’nın yayılmacı politikasına son verip Rusya’nın işgalindeki ve etkisindeki İslam toprakları, Müslümanlar bir an önce kurtarılmalıdır.

Tüm bunlardan sonra dünyaya İslam nizamının hâkim olması, Müslümanların idareyi ele alması, zulmün yerine şefkatin, adaletsizliğin yerine hakkaniyetin, üzüntünün yerine sevincin, kapitalizmin yerine paylaşımın hâkim olması sağlanmalıdır.

O zaman dünya daha yaşanılır bir dünya olur.

Çok mu hayal kurdum? Olsun, her şey bir hayalle başlar!..

Bir sonraki yazımızda, daha yaşanılır bir Türkiye için yapılması gerekenleri ele alacağız.

Selam ve dua ile…