Mücahit Dere / Özel Haber 

İnternetin yanı sıra SMS ve telefon numaralarıyla da vatandaşları kandırarak dolandırmaya çalışan soyguncular tuzaklarına yenisini ekledi.

Kullanıcıların sıklıkla tecrübe ve şikayetlerini paylaştığı ‘şikayetvar’ isimli platformda yeni bir konu açıldı. Bu kapsamda bazı vatandaşlar telefonlarına gönderilen mesajla kandırıldığını öne sürdü.

Bahse konu şikayette bazı vatandaşlar, Global Satış isimli bir siteden alışveriş yapıldığı ve kargo iade bedeli ödenmediği gerekçesiyle icralık olduklarını bildiren SMS aldıklarını belirtti.

“ACİLEN HUKUK OFİSİ İLE İRTİBATA GEÇİNİZ”

Duruma ilişkin bir vatandaş, “Sayın d***z d*****z, icra takibi başlatılması için hukuk ofisine devredilen dosyanıza avukatlık ücreti ve masraflar eklenmemesi için acilen hukuk ofisi ile irtibata geçiniz. Y*** hukuk bürosu 02129**6 WWW. Y**.com” şeklinde bir SMS aldığını ifade etti.

Söz konusu şikayeti oluşturan vatandaş, tarafına iletilen numaraları aradığında ise herhangi bir muhatap bulamadığını iddia etti.

Dolandırıcıların vatandaşların zaaflarını kullanarak türlü türlü tuzaklar üretmesi tepki çekerken, Dilhane Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hamdi Köksal da başından geçen benzer olayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Uzun süredir benzer bir SMS aldığını fakat konuyu önemsemediğini belirten Köksal, “Her gün defalarca gelen bu SMS canımı sıkmaya başlayınca Google'dan araştırma yaptım.” dedi.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL AYARLANMIŞ”

Köksal başından geçen ‘dolandırıcılık’ tecrübesini şu ifadelerle anlattı:

“Numara bir hukuk bürosuna aitti ve üç binden fazla şikayet vardı hakkında. Sözde icra dosyam hakkında bilgi almak için aradım ve telefona çıkan İlknur adında bir kadındı. Arkadan gelen sesler ve kadının konuşmaları işin ciddi olduğunu düşündürecek derece idi.

Her şey çok güzel ayarlanmış. Global Satış diye bir firmadan ürün siparişi verdiğim ve gelen kargoyu iade ederken ürünü düzgün paketlemediğim, ürünün zarar gördüğü ve bu sebepten 130 TL ödeme yapmam gerektiğini söylediler.

“E-DEVLETTEN İCRA TAKİP DOSYASI SORGULADIM”

Alışveriş yaptığım firma kimdir, nedir diye sorduğumda firmanın kapandığını söylediler.

En son gelem SMS de ise İBAN NO paylaşmışlardı ücret tahsili için. E-devletten icra takip dosyası sorguladığımda hiçbir dosya olmadığını gördüm.

PARAYI AV. EGE OGEDAY BURDUROĞLU ADINA TALEP EDİYORLAR”

Sözlük sitelerine baktığım da icra ile uğraşmamak için bu kişilere para gönderdiklerini söyleyenler var. Bu arada para talep ederken de Av. Ege Ogeday Burduroğlu adına talep ediyorlar.

“BÖYLE BİR SMS GELİRSE LÜTFEN DİKKATE ALMAYIN”

Dolandırıcı olduklarını anladığım an tekrar arayıp sinirli bir çıkış yapınca da telefonu suratıma kapattılar ve bir daha telefonu açmadılar. Olur da bu floodu okuyan kişilere de böyle bir SMS gelirse lütfen dikkate almayın.”

E-DEVLET’TE SORGULAMA YAPIN

Söz konusu SMS veya telefon alan vatandaşların e-Devlet üzerinden haklarındaki icra takip dosyalarını sorgulamaları ve yetkililere haber vermeleri önerildi.

ADINA PARA İSTENEN AVUKAT İZMİR BAROSU’NA KAYITLI

Dolandırıcıların hedefi olan vatandaşların, talep edilen parayı İzmir Barosu’na kayıtlı Av. Ege Ogeday Burduroğlu olduğu öne sürüldü.

Burduroğlu’nun 13676 sicil numarasıyla İzmir Barosu’na kayıtlı olduğu ve görevini icra ettiği öğrenildi.

Avukat.xyz adlı sitede yer alan bilgiye göre Burduroğlu, İzmir’in Konak ilçesi merkezli şu adrese kayıtlı:

“Mansuroğlu Mah. 288 / 5 Sok. No:10 D:18 Bayraklı”

Editör: TE Bilisim