YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından bir üniversiteye yerleşmeye hak kazananlar kayıtları 22 Ağustos itibariyle yapabilecek. Üniversite kayıtları ne zaman sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Üniversite kayıtları internet üzerinden yapılır mı? Üniversite kaydı için okula gitmek zorunlu mu? İşte konu hakkında detaylar...

ÜNİVERSİTE KAYITLARI İNTERNET ÜZERİNDEN YAPILIR MI?

Elektronik kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler (https://www.turkiye.gov.tr/) adresinde 'e-hizmetler' bölümü altında yer alan 'Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altında ilgili tarihlerde açılacak 'Üniversite E-Kayıt' seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek.

ÜNİVERSİTE KAYDI İÇİN OKULA GİTMEK ZORUNLU MU?

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.

ÜNİVERSİTE İLK KAYIT NASIL YAPILIR?

Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.

Editör: TE Bilisim