Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda "kara liste" olarak bilinen kredi borçlularına sicil affı olanağı geliyor. Sosyal destekleri içeren torba yasa teklifi ile Meclis gündemine gelen konular arasında yer alan sicil affının ne zaman çıkacağı ve aftan kimlerin faydalanacağı belli oldu. Çıkacak olan kanunla birlikte borcunu belirlenen tarihler arasında kapatan veya yapılandıran herkesin 'kara listeden çıkması bekleniyor. Peki, Sicil affı çıktı mı, kimleri kapsıyor 2022? Kredi kartı borcu olanlara sicil affı var mı? İşte, kredi, kredi kartı borcu ile ilgili yapılandırma ve sicil affı ile ilgili son gelişmeler…

SİCİL AFFI ÇIKTI MI, KİMLERİ KAPSIYOR 2022?

Milyonları ilgilendiren madde, Karşılıksız Çek ve Protestolu Senet ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Yasa'nın çıktığı Ocak 2009'den bu yana en kapsamlı düzenleme olacak.

Karşılıksız çek, protesto edilmiş senet, zamanında ödenmemiş kredi kartı ve diğer kredi borçları nedeniyle kredi puanları düşen vatandaşlara sicili düzeltme şansı tanınıyor.

Bu haktan, anapara ve taksit ödeme tarihi, 1 Ekim 2022'den önce olan kişiler ve şirketler yararlanacak.

Borçlarını 1 Temmuz 2023 tarihine kadar ödeyenlerin veya yapılandıranların, Bankalar Birliği Risk Merkezi'ndeki kayıtları silinecek ve temiz sayfa açılacak.

KREDİ KARTI BORCU OLANLARA SİCİL AFFI VAR MI?

Meclis gündeminde yer alan torba yasa teklifinde sicil affı maddesi de yer alıyor.

Sicil affı ile kredi, kredi kartı, çek, senet gibi borçların ödemesini aksattıkları için Bankalar Birliği Risk Merkezi kayıtlarına giren ve kamuoyunda "kara liste" olarak bilinen kredi borçlularına sicil affı geliyor.

Editör: TE Bilisim