7'li masanın deprem bölgesinde depremzedelerle birlikte iftar algısı gelen görüntülerle yerle bir oldu. Depremzedelere ait iftar çadırında yiyip içen parti üyeleri depremzede vatandaşlara yer vermedi.

İFTARDA DEPREMZEDE YOK

Malatya'da depremzedelerle iftar programı kapsamında bir araya gelen 7'li Masanın iftarında, hiçbir depremzedenin olmaması tepki topladı.

Kendileri için tahsis edilmiş olan çadırda buluşan parti liderleri, beraberindeki İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte iftar yapıp dağıldı.

SÖZDE MİLLET SOFRASI

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Yenikapı’da ‘Büyük İstanbul İftarı' düzenledi.

İftara CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı.

İftar organizasyonunda Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan da yer aldı. Programa çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Millet İttifakı'nın iftar masasında protokol dışında vatandaşlara yer vermemesi sert eleştirilere sebep oldu. Sosyal medyada görüntülere tepki gösteren vatandaşlar, ''bu mu millet sofrası?'' yorumlarında bulundu.

Editör: TE Bilisim