Bedelli askerlikten yararlanacak binlerce asker adayı için bedelli askerlik yerleri 24 Ocak itibariyle açıklandı. Askerlik yerlerinin açıklanmasıyla birlikte bedelli asker adayları sevk kağıdı konusunda araştırmalarına başladı. Silah altına alınan yükümlülere verilen sevk belgesi başka bir deyişle de  sülüs kağıdı olarak adlandırılıyor. Bedelli askerlikten yararlanan adaylar sürekli olarak e-Devlet üzerinden sevk belgesi sorgulama yapabilecekler. Peki, Sevk belgesi nedir? Bedelli askerlik sevk belgesi nasıl alınır?

SEVK BELGESİ NEDİR?

Asker adaylarının birliğe teslim olma tarihini içeren MSB tarafından verilen yazılı belgeye sevk kağıdı diğer bir deyişle sevk belgesi denir.

BEDELLİ ASKERLİK SEVK BELGESİ NASIL ALINIR?

Celp yerlerinin duyurulması ardından erişime açılan sevk belgesi, E-devlet giriş işlemi yapıldıktan sonra görüntülenip çıktısı alınabilir veya bağlı olunan askerlik şubesinden de temin edilebilir.

SEVK BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ TARİHİ NEDİR?

Sevk başlangıç tarihi, askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcını ifade etmektedir. Sevk bitiş tarihi ise askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin son gününe işaret eder.

Editör: TE Bilisim