Zihinsel ve psikolojik kökenli rahatsızlıkların tedavi süreci boyunca kullanılan Paxil ilacı hakkında detaylar merak ediliyor. Vatandaşlar paxil nedir, paxil ne işe yarar gibi sorulara yanıt arıyor. Bunun yanı sıra paxil yan etkileri ve fiyatı hakkında da araştırma yapanlar detayları öğrenmek istiyor. Peki, Paxil Nedir, Ne İşe Yarar? Paxil’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Paxil İlacı Nedir?

Paxil ilacının etken maddesi Paroksetin olarak adlandırılan maddedir. Beyin içerisinde salgılanmış olan ve sinir hücrelerinin temasında ve ayrıca hücreler arasında iletimi ve zihinsel halin işlevlerinin kontrolünü sağlayan serotonin adlı kimyasala etki ederek, serotonin düzeyini olması gereken bir seviyeye getirir. Paxil  ilacı çeşitli ruhsal rahatsızlıklar ve psikolojik bozuklukların tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. OKB, depresyon, anksiyete, panik atak ve sosyal fobi bozukluklarında psikiyatırlar tarafından hastalarına tavsiye edilir. Genellikle ilacın etkisi ilk birkaç hafta içerisinde görülür. İlacın etkisinin görülmesi ilk birkaç hafta içerisindeki mutluluk hormonunun artması sonucu gözlemlenmiştir.

Paxil İlacı Ne İşe Yarar?

Paxil’in kullanım amacı çeşitli zihinsel ve psikolojik kökenli rahatsızlıkların tedavi edilmesidir. Ağır depresyon hastalarında, yaşama sevinci kalmayacak kadar psikolojik rahatsızlıklar çeken bireylerde ve çeşitli zihinsel hastalıklara sahip insanlarda uygulanacak olan tedavi yöntemlerinde kullanılan ilaçlardan biridir. Bu ilaç obsesif kompülsif bozukluk teşhisi konan kişilerin durmadan ve ard arda yaşadıkları duygusal bunalımlar, istemsiz ve saçma düşünceler, çok fazla düşünce ve takıntı hallerini ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Depresyon rahatsızlığına sahip olan kişilerde ise genellikle serotonin hormonu seviyesi düşük olduğu için bu ilacın kullanılmasıyla serotonin hormonu seviyesi yükseltilir ve hormonel dengeler düzene oturtularak bireyin yaşam standartları daha iyi bir hale getirilir. Sosyal anksiyete rahatsızlığına sahip kişilerin ise insanlar içerisinde yaşamış oldukları yoğun ve derin kaygıların neticesinde sosyalleşme problemleri yaşadıkları görülür. Bu sosyalleşme problemlerinden dolayı ruh halleri psikolojilerini olumsuz bir yönde etkiler. Paxil’in kullanılması halinde hormon seviyesi zaten standart bir seviyeye geleceği için birey daha rahat, daha kaygısız ve daha huzurlu bir hale gelir. Düzenli, öğünlere dikkat edilerek ve istikrarlı bir halde kullanılması durumunda hastalar genellikle tedaviye olumlu bir cevap verir.

Paxil Nasıl Kullanılır?

Paxil kullanımı

oral yolla sağlanan bir ilaçtır. İlaç kesinlikle su ile karıştırılarak veya ezilerek başka bir şekilde tüketilmemelidir. Bol su ile doğrudan ağız yoluyla alınmalıdır. İlacın doz miktarı tamamen yapılacak testlere ve muayeneye göre hekim tarafından belirlenecek talimatlara göre uygulanmalıdır. İlacın aniden bırakılması veya yüksek doz olarak kullanılması sakıncalıdır. İçerisindeki etken maddeye alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir.

Paxil Yan Etkileri Nelerdir?

Paxil’in yan etkileri kişiden kişiye değişmektedir. Kişinin hastalığının seviyesi, sağlık durumu, yaşı bu yan etkileri belirleyen unsurlardandır. Paxil’in bazı yan etkileri şunlardır:

Uyku problemlerinin yaşanması durumunda oluşan uykuya dalamama, sürekli esneme veya görülen kabuslar. Kişinin gün içerisinde kendini gözlemlemesi sonucu eskisinden daha mutsuz ve depresif hissetmesi. Sindirim yolu problemleri. Mide bulantısı yaşanması. Cinsel istek durumlarında ve buna bağlı olarak gelişen fonksiyonlarda gözle görülür değişiklikler veya libido azalması. Gün içerisinde miskin hissetme veya uyuşukluk hali. Ev içerisinde, dışarıda veya insanların içerisinde anlamsızca kaygılı bir psikolojiye bürünme. Gün içinde yaşanan baş dönmeleri ve baş ağrıları. Cinsel ilişki sırasında yaşanan geç boşalma veya iktidarsızlık hali. En ufak bir faaliyette bile terleme durumu. Boşaltım yolu problemlerinin yol açmış olduğu kabızlık ve ishal hali. Kolesterol seviyesinde artış yaşanması. İlaç tüketimi öncesi ile kıyaslandığında kilonun daha da artması. Ağız içerisinde yaşanan kuruluk hissi. Alışılmışın dışında olan kanamalar.

Paxil Fiyatı Ne Kadar?

Paxil fiyatı milgram ve miktar seviyesine göre birbirinden ayrılmaktadır. Paxil’in 28 tabletten oluşan 40 miligramlık türü yaklaşık olarak 40 TL’dir. 56 tabletten ve 20 miligramdan oluşan bir başka türü de yine aynı şekilde 40 TL’dir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Paxera Nedir, Ne İşe Yarar? Paxera’nın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Parol Nedir, Ne İşe Yarar? Parol’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lustral Nedir, Ne İşe Yarar? Lustral’ın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim