Son günlerde koronavirüs (coronavirus) ile ilgili yaptığı konuşmalarıyla gündem olan Dr. Serdar Savaş’ın hayatı, mesleği, yaşı, kariyer ve biyografisi gibi detaylı merak ediliyor. Dr. Serdar Savaş’ın, Türkiye’de alınan corona virüsü tedbirleri ve bu süreçte yaşanabilecek olumsuzluklara karşı toplumsal desteğin oluşturulmasına yönelik yaptığı açıklamalarıyla milyonlarca kişinin dikkatini çekti. Peki, Dr. Serdar Savaş kimdir, nerelidir? Dr. Serdar Savaş ne iş yapıyor? İşte merak edilen soruların yanıtı.

Dr. Serdar Savaş kimdir, nerelidir? Dr. Serdar Savaş ne iş yapıyor?

1960 yılında başkent Ankara’da dünyaya gelen Dr. Bayram Serdar Savaş, lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde yapmıştır.

Ardından, İstanbul Üniversitesi’nde tıp ve hukuk, London School of Economics’de sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene’de epidemiyoloji ve istatistik eğitimlerini almıştır.

Doktor Bayram Serdar Savaş, 1983-1993 yılları arasında Türkiye’de sağlık ocağı doktorluğu, il sağlık müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Müşavirliği, Sağlık Projesi Genel Koordinatörlüğü, Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde yer aldı.

1993-2000 yılları arasında ise yurtdışında, Dünya Sağlık Teşkilatı Avrupa Bölge Ofisinde Sağlık Politikaları ve Sistemleri Program Yöneticiliği, Avrupa Program Direktörlüğü ve Avrupa Başkan Yardımcılığı görevlerini yürütmüştür.

Dr. Serdar Savaş, 2000 yılında yeniden Türkiye’ye dönmüştür. Birleşik Sağlık Sistemleri’ni, İleri Tıp Teknolojileri’ni ve GENAR Enstitüsü’nü kuran Dr. Savaş, Avrupa Toplum Sağlığı Genombilim Networkü’nün Yürütme Kurulu Üyesi ve Politika Geliştirme Koordinatörlüğünü yapmaktadır.

Dr. Serdar Savaş’ın, ulusal ve uluslararası alanda aldığı bir çok ödülü, devlet nişanları, çeşitli dillerde yayınlanmış eserleri bulunmaktadır.

2004’te Demokratik Sol Parti’nin Parti Meclisi’ne seçilen Savaş, 2009-2011 yılları arasında da partinin politika geliştirme, dış işleri, Ar-Ge’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Editör: TE Bilisim