Mesaisinin neredeyse tamamına yakınını Ameliyathane ortamında geçirmek zorunda olan Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri günün çoğunu güneş ışığı görmeden tamamlamakta ve anestezik maddelere maruz kalmaktadırlar. Zorlu çalışma ortamında hastalara yardımcı olmaya çalışan sağlık ekipleri bu özel günde sorunlarını dile getirip çözümler arıyor. Peki 13 Aralık Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü nedir? Anestezi Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü’nün önemi!

13 ARALIK ANESTEZİ TEKNİSYENLERİ VE TEKNİKERLERİ GÜNÜ NEDİR?

Anestezi teknisyenlerinin ve teknikerleri çalışma sahası

Anestezi teknisyenlerinin ve teknikerlerinin çalışma alanları ameliyathanelerdir. Bunun dışında acil servislerde, ambulanslarda, çoğu zaman yatan hasta katlarında da çalıştırılabilmektedirler. Anestezi teknisyen ve teknikerleri, eğitimini aldığı alanda çalıştırılırsa daha başarılı olacaktır.

Mesaisinin tamamına yakını Ameliyathane ortamında geçirmek zorunda olan Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri günün çoğunu gün ışığı görmeden tamamlamakta ve anestezik maddelere maruz kalmaktadırlar.

13 Aralık, Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü mü?

Konuyla ilgili açıklama yapan Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği Başkanı Önder Topbaş şu ifadelere yer vermişti:

Sosyal medyada, bazı kurum ve sendikalar tarafından 13 Aralık tarihinin Anestezi Teknisyen ve Teknikerler Günü olduğu gerekçesi ile kutlanmıştır. Öncelikle bu özel ve nazik davranış için tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz. Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Derneği olarak bu tarihin nasıl oluştuğu ve neden bu günün kutlandığına dair kısıtlı bilgilere ulaşmış bulunmaktayız.

Özel günlerin anlamlı ilintileri olduğu bilinmektedir. Örneğin 16 Ekim 1846 yılında Morton ilk başarılı anestezi uygulaması gerçekleştirmiş ve bu tarihi modern anesteziye geçiş tarihi olarak kabul edilmiştir. Bu nedenlerle 16 Ekim tüm dünyada Dünya Anestezi Günü olarak kutlanmaktadır.

Dernek olarak bizde özenle sürdürdüğümüz çalışmalarımızı hızlandırarak sendikalarımız ve ilgili tüm kuruluşlarla işbirliği yaparak böylesine kritik noktada bulunan mesleğin özel, anlamlı bir günü kazanması için çalışmaktayız. Sadece gün belirlenmesi değil bu günün resmi kurumlarca da onaylanması gerektiğinden dolayı konu ile ilgili çalışmaları hızlandırarak tamamlayacağız.

Böyle bir günün kabul görmesi için ama en önemlisi tüm anestezi teknisyen ve teknikerlerinin de hatırlanacağı bir tarihin olması için elimizden geleni en iyisini yapma gayretimizi önemle arz ederiz.

Editör: TE Bilisim