TRT1’de yayınlanan Uyanış Büyük Selçuklu dizisi sayesinde tarihi sırlar günler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Her hafta seyircisi ile buluşan Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Kalemi kılıca yoldaş eyleyen Nizamülmülk’ün İsfahan’a getirdiği Büyük İslam Âlimi Gazali, Batınilere karşı nasıl bir faaliyete girişecektir. Dizinin yeni bölümü internetten takip etmek isteyen seyirciler de Uyanış Büyük Selçuklu 4. bölüm canlı izle! TRT1 canlı yayınında Uyanış Büyük Selçuklu 4. bölüm izle detaylarını öğrenmek istiyor. İşte detaylar…

UYANIŞ BÜYÜK SELÇUKLU 4. BÖLÜM ÖZETİ

Rüstem ve Arslantaş’ı kurtarmak için Şelemzar Emiri İlteber’in köşküne gizlice sızan Sencer, İlteber’in kızı Turna’ya yakalanmıştır. Turna, Sencer’e duyduğu sevgiyi hiçe sayıp, onu İlteber’in adamlarına teslim edecek midir? Bu olay ikisi arasında filizlenen sevgiyi etkileyecek midir?

Sencer, önüne çıkan zorlu badireleri atlatıp Rüstem ve Arslantaş’ı İlteber’in elinden kurtarabilecek midir? Bu sayede Batınilerin güvenini kazanıp Anadolu Türkmenleri’yle Melikşah arasında çıkması muhtemel savaşı önleyebilecek delilleri ele geçirebilecek midir?

UYANIŞ: BÜYÜK SELÇUKLU 4. BÖLÜM TEK PARÇA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Uzun aramaları neticesinde Sencer’in kim olduğunu öğrenmeyi başaran Yorgos, Sencer’i bulamayınca gecenin bir vakti Başulu’nun çadırına gizlice girmişti. Yoksa intikamını almaya çadırda yalnız başına uyumakta olan Başulu’yu öldürerek mi başlayacaktır?

Kalemi kılıca yoldaş eyleyen Nizamülmülk’ün İsfahan’a getirdiği Büyük İslam Âlimi Gazali, Batınilere karşı nasıl bir faaliyete girişecektir?

Casus olduğundan şüphelendiği iki kişinin peşinden yolladığı adamların öldüğünü öğrenip çılgına dönen Andreas, askerlerinin intikamını nasıl alacaktır? Casus olduklarını bildiği iki adamın aslında Melikşah ve Kamaç olduğunu öğrenecek midir?

Eline geçirdiği, Elçin’in ihanetinin bir vesikası sayılacak olan vasiyeti Sultan Melikşah’a ulaştırmak ve onu Elçin hususunda uyarmak isteyen Terken, avlak yolunda ölümcül bir kaza geçirip, hamile haliyle kanlar içinde kalmıştı. Terken ve karnındaki bebeğin akıbeti ne olacaktır?

Avlakta Sultan Melikşah ve Tapar ile Anadolu emirliği üzerine tartışan ve Melikşah’ın öfkesini üzerine çeken Elçin’in fırlattığı ok Melikşah’ı öldürecek midir?

Uyanış: Büyük Selçuklu’da kimler oynuyor?

Buğra Gülsoy, Ekin Koç, Layla Lydia Tuğutlu, Sevda Erginci yer alacağı öğrenildi. Buğra Gülsoy dizide Sultan Melikşah’ı canlandıracak. Hatice Şendil, Terken Hatunu, Ekin Koç’da Ahmed Sencer karekterini, Kurtlar Vadisi dizisiyle ün yapan ve son olarak da Payitaht Abdulhamit dizisinde yer alan Gürkan Uygun da Büyük Selçuklu dizisinde Hasan Sabbah’ı canlandıracak.

İşte Büyük Selçuklu dizisi oyuncuları ve karakterleri:

Sevda Erginci – Karekter ismi: Tuna

Leyla Lydia Tuğutlu – Karekter ismi: Elçin

Mehmet Özgür – Karekter ismi: Nizamülmülk

Cemal Toktaş – Karekter ismi: İmam Gazali

Osman Sonant – Karekter ismi: Andreas

İlker Kızmaz – Karekter ismi: Arslantaş

Editör: TE Bilisim