Karanfilin yararları denilince akla ilk sindirim sistemi hastalıkları gelir. Karanfil, birçok sindirim problemini azaltır. Gastrit, mide ağrısı, mide krampı, reflü, vb. hastalıklara çare olur. Karanfil, daha pek çok soruna iyi gelmektedir.

KARANFİLİN FAYDALARI

Vücuda sağladığı faydalardan bazıları şunlardır:

Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Antibakteriyel özelliği sayesinde, cildi ve vücudu her türlü mikroptan muhafaza eder. Uru engeller. Vücudun herhangi bir yerinde meydan gelebilecek kanser ve tümör tehlikesini ortadan kaldırır. Diyabete iyi gelir. Vücudun şeker dengesini muhafaza eder. Metabolizma hızını arttırır. Karaciğeri korur. Kalıtsal hastalıkları önler. Mutasyon, değişim, vb. yollarla oluşabilecek rahatsızlıkları engeller. Kemiklerin çok daha güçlü olmasını sağlar. Baş ağrısı için gayet ideal bir bitkidir. Diş, eklem, kas, vb. ağrıları azaltarak rahatlamanızda sizlere yardımcı olur.

karanfilin faydaları

KARANFİL BİTKİSİ NEDİR?

Karanfil, Syzygium aromaticum bitkisinden oluşur. Bu ağaç, her mevsim yeşil kalma avantajına sahiptir. Boyu 10 m ila 20 m arasındadır. Ağız kokusunu bastırmada kullanılır. Halk arasında yaygın bir kullanım ağına sahiptir.

KARANFİL NASIL KULLANILIR?

Karanfili kullanmak, pek de zor değildir. Yemeklerde, tatlılarda, reçellerde, vb. karanfil kullanılabilir. Ayrıca çay hâlinde de kullanabilirsiniz. Birçok hastalığa ve şikayete iyi gelen karanfilleri, kuru olarak da kullanmak mümkündür. Bu kuru karanfillerin öncelikle yağları çıkarılır. Ardından kozmetik, sağlık, ecza, vb. alanlarda kullanılır.

Karanfilin faydaları nelerdir?

KARANFİL YAĞINDAN YAPILAN EV USULÜ İLAÇLAR NELERDİR?

Karanfil yağından evde ilaç yapmak mümkündür ve kolaydır. Bu konuda birkaç tavsiye aşağıda verilmiştir:

Ağız spreyi yaparak kötü kokuyu engelleyebilirsiniz. Soğan ve sarımsak yedikten sonra ağzınıza bu fısfıstan sıkarak nefesini tazeleyebilirsiniz. 5-6 damla karanfil yağı kullanarak kolay bir şekilde ağız spreyi yapmak mümkün. Diş ağrıları için de evinizde karanfil yağından istifade edebilirsiniz. Elinize ufak bir pamuk parçası alın ve karanfil yağına bastırın. Ardından ağrıyan dişinizin üzerine koyun. Karanfil yağının yanında Hindistan cevizi yağından da faydalanabilirsiniz. İkisini karıştırarak çok daha etkili bir ilaç elde edebilirsiniz.

Gargara yapmak özellikle boğazın tahriş olduğu zamanlarda büyük önem kazanır. Ilık suyun içine birkaç damla karanfil yağı ilave etmek yeterlidir. Bu karışımın içine tuz da ekleyebilirsiniz. Grip ve nezle olduğunuzda gargara yaparsanız bütün problem ortadan kalkacaktır. Cinsel gücün artması için karanfil yağından istifade edebilirsiniz. Ufak bir pamuğa karanfil yağı dökerek cinsel bölgenizin çevresine sürün. Cinsel aktiviteleriniz çok daha keyifli geçecektir. Güzel bir yüze sahip olmak isteyenler de karanfil yağından yararlanabilirler. Bir pamuk yardımıyla yüzünüze yağı sürün. 10 dakika bekleyip soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Her gün bu işlemi uygularsanız kısa sürede farkı hissedersiniz. Ciltteki yağlanmayı da azaltır, sivilce oluşumunu önler. Soluk alıp vermede zorluk yaşayanlar mutlaka karanfil yağını kullansınlar. Boğaz bölgesine karanfil yağını masaj yoluyla sürmek oldukça etkilidir. Vücutta meydana gelen mantar enfeksiyonları için kullanılabilir. Enfeksiyonun olduğu bölgeye sürmek yeterlidir. Daha güçlü ve harika saçlar için karanfil yağından istifade edebilirsiniz. Haftada 1 gün saçınızı karanfil yağıyla yıkayın. Kısa sürede etki ettiğini göreceksiniz. Yaşlılar, romatizma ağrıları için karanfil yağından istifade edebilirler. Ağrıyan bölgelerine karanfil yağını sürebilirler. Birkaç dakika ovalayarak masaj yapmak sancıyı kesecektir.

Karanfilin yan etkileri -zararları

KARANFİLİN YAN ETKİLERİ VAR MIDIR?

Karanfil yağının yan etkileri ne yazık ki mevcuttur. Çok fazla kullanmak deriye, diş etlerine, vb. zarar verebilir. Gebe ve emzikli kadınlar kesinlikle kullanmamalıdır. Diyabet hastaları kullanmadan önce doktorlarına başvurmalıdırlar. Ayrıca kan hastalığına sahip olanlar karanfilden ve yağından korunmalıdır.

Karanfil

, özünde şifalı bir bitkidir. Ancak yanlış bir şekilde kullanmak çok kötü sonuçlar meydana getirebilir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Kantaron Yağı Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Kabak Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Isırgan Otunun Faydaları: Isırgan Otu Neye İyi Gelir?Sağlıklı BeslenmeHabere Git

Editör: TE Bilisim