Göz Ağrısı Neden Olur?

Göz ağrısının nedenleri epey fazla olmakla birlikte tespiti için göz doktoruna görünmek gereklidir. Başlıca göz ağrısının nedenleri şunlardır:

Ekran kullanımı: Uzun süreler ekran karşısında vakit geçirmek gözün mavi ışığa maruziyetini arttırdığından tablet, telefon ve bilgisayar kullanılırken mavi ekran yerine sarı ekran özelliğinin kullanılması tavsiye edilmektedir. Az göz kırpmak: Yine ekran kullanımının artmasından kaynaklı olan bir sorundur. Sık sık göz kırpmak gözün üzerindeki toz, partikül ve mikropları temizlemektedir.

Glokom (göz tansiyonu): Göz iç basıncının artması sebebiyle gözlerde ağrı oluşması ve bulanık görme gibi rahatsızlıklara sebep olmaktadır, doktor kontrolü ve ilaç kullanımı gerektirir. Arpacık: Kaşıntı ve gözde şiddetli ağrıya sebep olan arpacık, doktorunuz tarafından önerilecek merhemler aracılığıyla geçirilebilir. Sinüzit: Genizde mukus doluluğuna sebep olan sinüzit şakaklar ve gözlerde basınçlı zonklama şeklinde göz ağrısına sebep olabilir.

Migren: Migreni olan kişilerde başın tamamı ve gözlerde kararma, hare oluşumu ve ağrı yapabilmektedir.

Göz Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Göz ağrısına iyi gelen evde uygulanabilecek yöntemler olduğu gibi doktorunuzun reçetelendirdiği ilaç ve göz damlası kullanılarak da göz ağrısı için bir çözüm yolu bulabilmeniz mümkündür. Bu yöntemler aynı zamanda göz yorgunluğu için kullanılmasında da sakınca yoktur. Göz ağrısına ne iyi gelir sorusuna önerilen çözümler şöyle

Salatalık

Soğuk salatalık sulu ve vitaminli içeriği sebebiyle gözlerde oluşan yangıyı alacak ve bölgenin rahatlamasını sağlayacaktır.

Çiğ patates

Nişastasından bir miktar arındırılmış soğuk patates bölgedeki kaşıntının azaltılmasına yardımcı olur.

Gülsuyu

Antiseptik özellikli gülsuyu göz ağrısına sebep olabilecek bakterileri öldürerek göz ağrısını azaltır.

Soğuk havlu

Kılcal damarları genişleterek göz bölgesini rahatlatıcı özelliği vardır.

Yeşil ya da siyah çay

Demlenip soğutulmuş yeşil çay veya siyah çay poşetleri gözün üzerine konularak rahatlama sağlanabilir.

Aloe Vera bitkisi

Aloe vera taze ve soğuk olarak iyice yıkandıktan sonra göz üzerinde bekletilerek kullanıldığında kaşıntıyı ve ağrıyı azaltır.

Sirkeli su

Sirkenin mikrop öldürücü özelliği sebebiyle kullanılabilir fakat bir bardak suya 4-5 damla elma sirkesi damlatmak yeterlidir.

Çay ağacı yağı

Çay ağacı yağı antiseptik özelliği sebebiyle bir bardak suya birkaç damla su ile açılarak kullanılabilir.

Gözlük kullanımı

Lens kullanımından dolayı tahriş oluşmuşsa bir süre gözlük kullanılabilir.

Antihistaminik ilaçlar

Antihistaminik içerikli göz damlaları kanlanmanın giderilmesine yardımcı olacaktır.

Advil / Tylenol

Hafif göz rahatsızlığı vakaları için gözleri dinlendirin, reçetesiz satılan ibuprofen ( Advil ) veya asetaminofen ( Tylenol ) gibi ağrı kesiciler alın ve parlak ışıktan kaçının.

Sıcak kompres

Gözleri rahatlatmak için soğuk kompres gibi sıcak kompresten de yararlanılabilir.

Merhaba Sevgili Okuyucu

Sağlıklı beslenme ile hangi rahatsızlıklara ne iyi gelir konusunda bilinmesi gerekenleri okumak isterseniz “Ne İyi Gelir?” sayfamızı ziyaret edin.

Göz Ağrısına İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Göz ağrısına iyi gelen yiyecekler aynı zamanda sağlıklı bir gözün ve iyi görme kabiliyetinin artmasında faydalı olmaktadır. Bu besinler göz ağrısı için yararlı kabul edilmekte ve görme sinirlerini güçlendirmektedir. Bu yiyecekleri sıralayacak olursak:

Yumurta

Ceviz Balık Havuç Çilek Ispanak, roka, maydanoz, brokoli Avokado Baklagiller

Göz Nezlesi Nedir, Nasıl Geçer?

Göz nezlesi ya da diğer adıyla konjokivit gözlerde sulanma, kızarma ve ağrıya sebep olan bir göz rahatsızlığıdır. Sebebi virüs veya bakterilerdir. Elleri dezenfekte etmeden gözlere sürmek, ovuşturmak sebebiyle oluşabilir.

Viral olan göz nezlesi kişiden kişiye çok kolay bir şekilde bulaşabilir, ortak havlu kullanmamak önemli bir korunma yoludur. Herpes simplex virüsüne karşı bir merhem ile göz nezlesinden kurtulmak mümkündür. Bakteriyel göz nezlelerinde ise doktorun veya eczacının önerdiği antibiyotikli bir merhem bu sorunu çözecektir.

Arpacık Nedir, Nasıl Geçer?

Arpacık göz çevresinde yumru ve kızarıklık şeklinde görülen, göz çevresini hassaslaştıran, göz ağrısı yapan Sitofilokok türü bakterilerin sebep olduğu bir göz rahatsızlığıdır. Bölgeye sıcak kompres uygulanarak ağrı azaltılabilir fakat yine de bu bölgeye anti bakteriyel bir merhem sürülmesi gereklidir.

Önerilen İçerikler:

Karın ağrısına ne iyi gelir? Evde karın ağrısı nasıl geçer?

Geniz Ağrısına Ne İyi Gelir, Nasıl Geçer?

Göz ağrısı, görme bozukluğu ve benzer rahatsızlıkların zeminini hazırlayan gazlı içecekler, sigara ve alkolü tüketiyorsanız lütfen en acil şekilde bırakınız.  Allah tüm hastalarımıza acil şifalar nasip etsin. Sağlıklı ve mutlu günleriniz olması dileğiyle… Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren ögelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.

Editör: TE Bilisim