Dün akşam saat 18,19’da Sabiha Gökçen Havalimanı’nda meydana gelen uçak kazasında 3 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan 180 vatandaşımız da 23 ayrı hastanede tedavi altına alınmıştı. İzmir-İstanbul seferini yapan PEGASUS Havayollarına ait Boeing 737 tipi uçağın iniş sırasında piste tutunamayarak 30 metreden toprak zemine düşmesi ve 3 parçaya ayrılmasıyla yaşanan acı kaza şüphesiz ki herkesi derin bir üzüntüye boğdu. Kazanın ardından uçağın sahibi firma da tartışmalara konu oldu. Vatandaşlar Pegasus Havayolları’nın sahibi kimdir konusunda bilgi almaya çalıştı. Peki, yaşanan elîm Uçak kazasından sonra çok tartışılan Pegasus kimin? Pegasus Havayolları sahibi kim? Detaylı bilgiler haberimizde yer alıyor.

Uçak kazasından sonra çok tartışılan Pegasus kimin? Pegasus Havayolları sahibi kim?

PEGASUS Havayolları’nın sahibi, Sabancı ailesinin üçüncü kuşak üyesi olan Adanalı iş adamı Ali Sabancı’dır.

Pegasus Havayolları’nın sahibi Ali İsmail Sabancı kimdir?

Sabancı ailesinin üçüncü kuşak üyesi olan Türk iş adamı Ali İsmail Sabancı, 1969 yılında Adana’da doğmuştur. Şevket Sabancı’nın üçüncü ve en küçük çocuğu olan Ali İsmail Sabancı, 1987 ile 1991 yılları arasında Medford, Massachusetts, ABD’de bulunan Tufts Üniversitesi’nde ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim almıştır.

Türkiye’ye döndüğünde aile şirketi olan Akbank’ta çalışmaya başlayan Ali Sabancı, 1997 yılında Sabancı Holding’de yeni projeler bölümünün başına geçmiş ve Haziran 2001 tarihinde Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı’na getirilmiştir.

Sakıp Sabancı’nın vefatından kısa bir süre önce Mart 2004’te aile şirketinden ayrılarak babası ve ablası ile birlikte kurdukları Esas Holding’e katıldı.

Ali İsmail Sabancı şu an, Pegasus Havayolları, Desas (ticari araç kiralama) Esaslı Gıda (gıda) ve Gıdaser Gıda (Bonservis) şirketlerinin başkanı ve grubun bazı benzer şirketlerinde yönetim kurulu üyesidir. Mayıs 2013 tarihinde Gediz Üniversitesi Senatosu tarafından kendisine fahri doktora unvanı verilmiştir. Sabancı aynı zamanda Galatasaray spor kulübü Üyesidir.

Ali ismail Sabancı, üniversite yıllarından tanıdığı, Aydın Doğan’ın kızı ve eski Hürriyet gazetecilik yönetim kurulu başkanı olan Vuslat Doğan Sabancı ile evlidir. Çiftin Şevket Emrecan ve Kaan Ali adlarında 2 çocukları vardır.

Editör: TE Bilisim