MasterChef Türkiye’de Mavi Takım ve Kırmızı Takım yarışmacılarının kıyasıya mücadelesi ekran başındaki izleyici tarafından da keyifle takip ediliyor. Maharetli yarışmacılar birbirinden lezzetli sunumlarla jürinin olumlu değerlendirmesini alabilmek için çaba sarfediyor. Katılımcıların hayat hikayeleri ve meslekteki geçmişleri de sık sık araştırma konusu oluyor. Yarışmanın dikkat çeken adaylarından biri olan Berk İlter de en çok aranan isimlerden biri. Peki, MasterChef Berk nereli, kaç yaşında? Berk İlter kimdir, mesleği nedir? Detaylar haberin devamında…

MASTERCHEF BERK İLTER KİMDİR?

Berk İlter 20 yaşında ve aşçıdır. Yarışmaya İstanbul’dan katılan MasterChef Berk İlter aslen Tokatlıdır. Uzun süre yurt dışında aşçılık eğitimi alan genç yarışmacı, 13 yaşından beri meslekte yer almaktadır.

TV8 ekranlarında yayınlanmaya başlayan MasterChef’te Berk İlter, ilk olarak bir Çin yemeği yaptı. Şeflerin takdirini kazanan Berk İlter’in yemeği geçer not olarak bir üst tura çıktı.

Üçlü düelloları da başarıyla geçen MasrterChef Berk final turunu da başarılı olarak geçti ve Berk İlter Master 16 kişilik ana kadroya girmeyi hak kazandı.

MasterChef 2020’nin yeni yarışmacıları arasında dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Berk İlter 20 yaşındadır. Mesleği aşçılıktır. Memleketi sorulan Berk İlter, “Memleketim İstanbul ve Tokat karışımı” dedi.

Berk İlter üniversite eğitimini Fransa’da tamamladı.

MasterChef Berk İlter’in instargram 2 tane hesabı bulunuyor. Berk İlter’in birinci instagram hesabı; @berk_ilter, İkinci hesabı; @chefbyberk. 

Berk İlter bu hesaplardan yaptığı yemekleri paylaşıyor. 

Editör: TE Bilisim