Kutsal değerlerimize ve peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) efendimize sosyal medyada çektiği videoyu yayınlayarak hakaret eden “Ferdi Kale” adlı şahsa tepki yağıyor.

Türkçü Derneği Başkanı olduğu iddia edilen Ferdi Kale, sosyal medyadan yayınladığı hakaret videosunun ardından sosyal medya kullanıcıları tarafından deşifre edildi.

“GEREKEN YAPILMALI”

Tepkinin devam etmesiyle birlikte sosyal medya kullanıcıları emniyet güçlerinin gerekeni yapması çağrısında bulundu.

Yaşanan rezillik Twitter’da Türkiye gündemine girdi.

Şair Dursun Ali Erzincanlı da tepki gösterenler arasında… Erzincanlı Twitter hesabından #FERDİKALETUTUKLANSIN etiketiyle hakaret olayına tepki gösterdi. Paylaşımında Erzincanlı, Kur’an-ı Kerim’den iki farklı ayet paylaştı: “Her kim Allah’a, meleklerine, peygamberlerine, Cebrâil’e ve Mîkâil’e düşman ise bilsin ki Allah da inkârcıların düşmanıdır.” (Bakara Sûresi:98) … “Sen elbette üstün bir ahlâka sahipsin.” (Kalem Sûresi:4)

TCK’YA GÖRE HAKARET SUÇU

Hakaret suçu ile korunan hukuki değer, kişilerin onur, şeref ve saygınlıklarının muhafaza altına alınmasıdır.

Suçun dini, siyasi, sosyal, felsefi inanç, düşünce ve kanaatlerini açıklamasından, değiştirmesinden, yaymaya çalışmasından, mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı işlenmesi de daha ağır cezayı gerektiren nitelikli unsurdur.

Failin hangi saik ile hareket ettiğinin bir önemi yoktur. Failin, hakaret suçunu işlerken mağdura sarf ettiği sözlerin şeref, haysiyet ve onur kırıcı nitelikte olduğunu bilmesi yeterlidir.

Hakaret eden kişinin cezalandırılması, mağdurun şikayetine bağlı olmakla beraber, hakaret eden kişiler 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası veya adli para cezası ile cezalandırılırlar.

Kanun hakkında daha detaylı bilgi için TCK’nın 5237. sayılı maddesine bakılabilir.

Editör: TE Bilisim