Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 9 Nisan 2020 Perşembe günü, yatırımcılar ve ekonomi analitsleri bu soruya cevap arıyor. Koronavirüs (coronavirus) salgınına ilişkin risk algısı ve petrol fiyatlarındaki değişkenlikler altın fiyatları üzerinde oldukça etkili.

ALTIN DÜN NE KADARDI?

Son dönemde tarihi rekorlar kıran altın fyatları son birkaç gündür küçük düşüşler sergiledi. Dün, dolar kurundaki yükselişe karşın altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden gram altın, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,1 azalışla 358,6 liradan tamamladı.

Peki piyasalarda bugünkü durum ne? Altın fiyatları düşer mi yükselir mi? 9 Nisan 2020 altın fiyatları ne kadar? İşte cumhuriyet, çeyrek altın fiyatı son durum ve uzman yorumları:

9 NİSAN 2020 ALTIN FİYATLARI

GRAM ALTIN NE KADAR?

Alış: 358 lira

Satış: 361 lira

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Alış: 580 lira

Satış: 592 lira

YARIM ALTIN NE KADAR?

Alış: 1.160 lira

Satış: 1.184 lira

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Alış: 2.387 lira

Satış: 2.410 lira

ALTIN FİYATLARI DÜŞER Mİ YÜKSELİR Mİ? UZMAN YORUMLARI

Ons altın kâr satışları olsa da çıkış yönlü hareket sürüyor. Bugün, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) açıklayacağı haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında, ABD’de haftalık işsizlik başvuruları verileri başta olmak üzere yoğun veri takviminin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının onsunda 1.630 dolar, gram altında ise 350 liranın destek olarak öne çıktığını söyledi.

Editör: TE Bilisim