Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Abdullah Eren, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) uzun yıllar eğitim üzerinde manipülasyon yaptığını belirterek, “Mezun derneklerimizin her biri FETÖ ile mücadelede ciddi bir enstrüman” dedi.

Eren, Bosna Hersek’teki Türkiye Mezunları Derneği (TÜMED) tarafından Fojnica şehrinde düzenlenen “3. Türkiye Mezunları Buluşması”na katılmak üzere geldiği Bosna Hersek’te kurumun çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ EĞİTİM İHTİYACINI İSTİSMAR ETTİ

FETÖ’nün uzun yıllar eğitim üzerinde manipülasyon yaptığına dikkati çeken Eren, “Eğitimin en önemli unsurlarından bir tanesi burs verme ve burslandırma. Maalesef bu örgüt uzun yıllar boyunca Türk insanının bu konudaki hassasiyetini kullanarak sadece Balkan coğrafyasında değil, farklı coğrafyalarda eğitimi kendi kötü emellerine alet ettiler” diye konuştu. Eren, mezun derneklerinin FETÖ’nün özellikle eğitim üzerinde yapmış olduğu manipülasyonları anlatmakla yükümlü olduğuna işaret ederek, “Mezun derneklerinin Türkiye’nin FETÖ ile mücadelesindeki haklı tezlerini savunmalarını istiyoruz. Mezun derneklerimizin her biri FETÖ ile mücadelede ciddi bir enstrüman” ifadelerini kullandı.

“MEZUNLARIN DERNEKLEŞMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Eren, 19 ülkede 22 mezun derneği bulunduğunu belirterek, Dünya genelinde Türkiye’de okuyan 150 binden fazla mezun olduğunu vurguladı. Eren, “Mezunların kendi ülkelerinde birbirleri arasındaki iletişimi devam ettirmeleri ve bulundukları ülke ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha iyiye seyretmesi amacıyla dernekleşmeleri bizim için son derece önemli” ifadelerini kullandı.

MEZUNLAR, ÜLKELER ARASI İLİŞKİDE ROL OYNUYOR

Eren, Türkiye mezunları arasında kendi ülkelerinde bakan, milletvekili, akademisyen ve özel şirket sahibi olanların da bulunduğunu aktararak, söz konusu mesleklerin Türkiye ile siyasi, ekonomik ve toplumsal ilişkilerin geliştirilmesine muazzam katkı sağladığını belirtti. Afrika’da da ciddi dernekleşme faaliyetine gidildiğini aktaran Eren, Türkiye’nin son 10 yılda Afrika’ya gösterdiği ilginin ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynadığını ifade etti. Eren, Türkiye’deki ilgili kurumların gittikleri ülkelerde mezun dernekleriyle iletişime geçerek onlardan bilgi edindiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim