Migren atakları için en çok önerilen ilaçlar arasında yer alan Arveles, ağrı kesici olma özelliğiyle oldukça güçlüdür. Bu sebebin dışında birçok rahatsızlığa iyi gelen ilaç için vatandaşlar bilinmesi gerekenleri merak ediyor. Bu sayfada yer alan bilgiler doğrultusunda arveles ile ilgili bilgilere hakim olacaksınız. Peki, Arveles Nedir, Ne İşe Yarar? Arveles’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Arveles Nedir?

Arveles ilacı içerisinde barındırmış olduğu etken maddeler gereği deksketoprofene sahiptir. Bu ilaç NSAİİ olarak belirtilen bir ağrı kesicidir. Bu ilacın tablet ve ampul şeklinde iki formu vardır. Kullanılan tablet formu, osteoartrit, ankilozan spondilit ve romatoid atrit gibi iskelet sistemi ve kas sistemi ağrıları, adet sancısı ve adet ağrıları, diş ağrısı gibi kısa süre içerisinde oluşan ağrıların tedavisinde kullanılmaktadır. İkinci bir formu olan Ampul formu ise ameliyat sonrasında yaşanan çeşitli ağrılar, bel ağrıları ve böbrek ağrıları gibi orta veya şiddetli ağrıların tedavisinde kullanılmaktadır. Bu ilaç uzun sürecek bir şekilde kullanıma uygun değildir. Arvales’in yan etkilerinin en aza indirilmesi için elden geldiğince en etkili ve en düşük dozda kullanılmalıdır. Bu doz kullanımı sonucunda ilacın tüketimi sonlandırılmalıdır. Ampul formunda en sık olarak gözüken yan etki bölgesel ağrılar veya kızarıklıkların oluşumudur. Mide bulantıları, karın ağrıları ve sindirim sistemi problemlerinin yaşanması her iki türde de görülmektedir.

Arveles Nasıl Kullanılır?

Arveles kullanımı on sekiz yaşın altında bireylerde kesinlikle kullanılmamaktadır. Bu ilacın kullanılması halinde tüketimi hekim kontrolünde ve hekimin önerdiği şekilde olmalıdır. Hekime başvurmadan ilacın dozu kesinlikle artırılmamalı, azaltılmamalı veya bırakılmamalıdır. Bu ilaç enjeksiyon tedavisini akut ağrı seviyesinde tercih edilmelidir. Her Arvales tüpü yaklaşık olarak 200 mg etanolü içerisinde barındırmaktadır. Bu sebepten dolayı sürekli alkol tüketen insanlar, hamile kadın bireyler, karaciğer rahatsızlığına sahip olan insanlar ve epilepsi hastaları bu ilacı kullanmadan önce detaylı bir muayene aşamasından geçip doktor tavsiye ederse kullanmalıdır. İlacın kullanılması halinde dozun çok yüksek olduğu veya çok düşük olduğu hissedilirse birey kendi başına doz değişikliği yapmadan doktora başvurmalı ve verilen tavsiyeye göre doz değişikliğine geçilmelidir. Bu ilacın kullanılması halinde dozun ağır gelme durumu yaşanabileceği için araç kullanılmamalıdır. Eğer kullanılması gereken öğünde tüketilmediyse öğünü dengelemek için iki ilaç birden aynı anda tüketilmemelidir. Herhangi bir bağırsak veya mide sorunu yaşamamak adına yeterli miktarda sıvı ile tüketilmelidir. Yemekten yarım saat önce tüketildiği taktirde etkisi daha çabuk görülür.

Arveles Ne İşe Yarar?

Arveles’in kullanım amacı

birden fazla etkiye sahiptir. Çeşitli hastalıklarda kullanılıyor olsa da özellikle belli başlı bazı rahatsızlıklara yardımcı olur. Arveles ağrılı adet dönemlerinde ve adet sancılarında kullanılan etkili bir ilaç olma özelliğine sahiptir. Şiddetli baş ağrılarında da hekimler tarafından hastalara tavsiye edilir. Migren ataklarında etkileyici bir özelliğe sahiptir. Diş ağrıları da en sıkıntılı ağrı durumlarından biri olduğu için bu etkili ilaç diş hekimleri tarafından da hastalara reçete edilir. Ameliyat sonrası yaşanan fizyolojik ağrılarda ve iltihaplı eklem ağrılarında da kullanıldığı için işlevi çok olan bir ilaçtır.

Arveles Yan Etkileri Nelerdir?

Arvelesin yan etkileri genel anlamda belli etkilerden oluşsa da bazı hastalarda farklı yan etkilere de sahiptir. Kısacası birden fazla yan etki gösterme durumu yaşanabilir. Bu yan etkilerden bazıları şunlardır:

Sersemlik, yorgunluk, miskinlik halinin yaşanması. Baş dönmesi. Cilt üzerinde kızarıklık, kabarma ve kaşınma problemi. Sindirim sistemi bozuklukları ve hazımsızlık hali. Ağız kuruluğu ve deri dökülmesinin yaşanması. Ateş, titreme ve sıtma hali. Çok yavaş nefes alıp verme ve halsizlik.

Arveles Fiyatı Ne Kadar?

Arvelesin fiyatı diğer ilaçlarda olduğu gibi dönemin vergi oranlarına ve ekonomik duruma göre değişiklik gösterse de ortalama bir fiyata sahiptir. Aravales’in 25 miligramdan oluşan 20 tablet fiyatı 12 TL ile 13 TL arasında değişmektedir. 25 miligramdan oluşan 30 tabletli hali ise 17 TL ile 18 TL arasında değişmektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Citoles Nedir, Ne İşe Yarar? Citoles’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Cipro Nedir, Ne İşe Yarar? Cipro’nun Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Cipralex Nedir, Ne İşe Yarar? Cipralex’in Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı Ne kadar?

Augmentin Nedir, Ne İşe Yarar? Augmentin’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim