Genel olarak yüksek tansiyon rahatsızlığı için kullanılan Dideral en çok merak edilen ilaçtır. İlaç hakkında bilgi arayan vatandaşlar genellikle, ‘Dideral Nedir, Ne İşe Yarar’ gibi sorulara yanıt aramaktadır. Ayrıca Dideral’in Yan Etkileri ve fiyatı da merak ediliyor. Peki, Dideral Nedir, Ne İşe Yarar? Dideral’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? İşte detaylar…

Dideral İlacı Nedir?

Dideral veya bir diğer adıyla propranolol olarak bilinen bu ilaç genellikle yüksek tansiyona sahip insanlarda ve yüksek tansiyon tedavisi yapılması gereken kişilerde kullanılır.

Stres hormonlarının aşırı bir şekilde salınımını engelleyerek vücudu gevşetir ve rahatlatır. Kalp ve damar sağlığının kontrol altında tutulmasını ve sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlar. Kalp krizi riskini önler.

Bunun dışında belli başlı yan etkilerinin olduğu da görülmektedir. Dideral etkisini zaman içerisinde gösteren bir özelliğe sahip olduğu için faydası da uzun zaman içerisinde belli olur.

Nefes darlığı ve şiddetli kalp çarpıntısı gibi belirtiler bazı hastalarda görülebilir. Baygınlık ve ilaca karşı olan alerji de kişiden kişiye göre değişmektedir.

Bu ilacın etkilerinin değişimi konusunda hastanın sağlık durumu, yaşı, cinsiyeti ve kronik rahatsızlıklarının olup olmadığı belirleyici faktörlerden biridir.

İlacın doktor kontrolünde kullanılması veya bırakılması çeşitli sıkıntılara neden olabilmektedir. İlaç reçete ile kullanılmalıdır.

Dideral İlacı Ne İşe Yarar?

Dideral genellikle yüksek tansiyon problemlerinde kullanılan bir ilaçtır. Dideral’in kullanım amacı aynı zamanda oluşabilecek kalp problemlerini önlemek ve kalp krizi riskini azaltmaktır.

Kronik migren ve yoğun anksiyete bozukluklarına iyi gelir ve bu belirtileri azaltır. Bu ilaç anksiyete, migren ve tansiyon gibi hastalıklara fayda sağlar ancak bu faydanın sağlanması kısa bir sürede gerçekleşmez.

Bunun gerçekleşmesi için düzenli, uzun ve istikrarlı ilaç tüketimi gerekir. Bu ilacın kullanımında baş dönmesi ve uyuşukluk gibi durumlar olsa da ilaç faydasız anlamına gelmez. Bu durum hekime söylendiği takdirde çözüme kavuşacaktır.

Dideral Nasıl Kullanılır?

Dideral’in kullanımı doz ayarının bölünecek şekilde bir bardak su ile tüketilmesiyle sağlanır. Bu ilaç herhangi bir mide problemine veya mide rahatsızlığına yol açmadığı için aç karnına da tok karnına da tüketilebilir.

Bu ilaç her gün aynı saatte, aynı düzende ve istikrarlı bir şekilde doktor kontrolü sonucu kullanılmalıdır. Eğer bir öğün tüketilmesi unutulduysa ve üzerinden çok fazla bir zaman geçmediyse içilebilir ancak iki doz aynı anda kesinlikle alınmamalıdır.

Bu ilacın etkisi çok kuvvetli veya çok pasif olursa bunun kullanımının azaltılması veya artırılması hastanın kendi başına alabileceği bir karar değildir.

Kişi hekim kontrolüne giderek bunu belirlemelidir. İlaç işe yarıyorsa hemen bırakılmamalıdır. İlacın bırakılması doktor muayenesine ve tavsiyesine bağlı bir durumdur.

İlacın doktor muayenesi olmadan aniden tüketiminin bırakılması durumunda ciddi göğüs ağrılarına sebep olur ve kalp krizi riskini artırır. İlacın etkisinin nasıl olduğunu anlamak için düzenli olarak muayeneye gidilerek kan testleri ve sayımı yapılmalıdır. İlaç bir etki gösterirse doktor ile paylaşılmalıdır.

Dideral’in Yan Etkileri Nelerdir?

Dideral’in yan etkileri hastanın yaşadığı semptomlara, yaşına, sağlık durumuna ve haline göre değişiklik göstermektedir.

Bu yan etkilerden bazıları şunlardır:

Vücutta yaşanan yorgunluk ve yorgunluk türü haller. Kişinin yaşadığı baş dönmesi durumu ve hali. Gün içerisinde yaşanan uyuşukluk ve sersemlik hali. Dolaşım bozukluğunun sonucu oluşabilecek olan soğuk el ve ayak parmakları. Kişinin yaşamış olduğu uyku problemleri ve kabus görme durumu. Gün içerisinde yaşanan bulantı ve kusma hali Mide rahatsızlıklarının yaşanması. Ereksiyon problemi ve cinsel istek konusunda değişiklikler. Hastanın fizyolojik durumunda değişiklikler hissetmesi.

Dideral Fiyatı Ne Kadar?

Dideral’in fiyatı ekonomik şartlara, vergilerin artmasına veya azalmasına ve KDV durumuna göre değişik göstermektedir ancak ortalama bir fiyata sahiptir.

Dideral’in ortalama fiyatı 10 TL ile 11 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Lustral Nedir, Ne İşe Yarar? Lustral’ın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Glifor Nedir, Ne İşe Yarar? Glifor’un Yan Etkileri Nelerdir, Fiyatı ne kadar?

Citoles Nedir, Ne İşe Yarar? Citoles’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim