Dünya ve ahiret arasında Alem-İ Misal denilen bir yer bulunur. Dünyadayken insan ruhunun bazı zamanlarda bedenden ayrıldığı ve bu yerde gezintiye çıktığı düşünülür. Ancak bu durum her rüya için geçerli değildir.  Her rüya içerisinde kişi Alem –İ Misal içerisinde gezintiye çıkmaz. İslami rüya tabirlerine göre rüyalar üç farklı bölüme ayrılır. Rahmani, Nefsani ve Şeytani Salih rüya rahmani karışık rüya ise şeytanidir. Rüyalar ile ilgili olarak Kur’an-ı Kerim içerisinde de ayetler vardır. HZ. Yusuf’un gördüğü bazı rüyalar vardır. Aynı şekilde HZ. Muhammet’in de rüyalarını yorumlattığı bilinir. İslami rüya tabirleri sayesinde rüyalarını en doğru olarak yorumlatma imkanına sahip olursunuz.

RÜYALARIN İSLAMİ AÇIKLAMASI

Rüyalarınızın İslami açıklamalarını öğrenmek için dini rüya yorumlarından yararlanmanız gerekir. Kur’an-ı Kerim içerisinde rüyalar ile ilgili olarak ayetler bulunur. Rüyalarınızı yorumlatabilmek için İslami rüya tabirlerinden yardım almanız gerekir. Rüyalar Müslümanlığın ilk dönemlerinden beri yorumlanır. Hatta HZ. Yusuf tarafından yorumlanan ve çıkan rüyalarda vardır.

Ancak Kuran içerisinde tam olarak şu rüya şu anlama gelir diye bir bilgi bulunmaz. Rüyaları yorumlarken kötüye değil iyiye yormanız gerekir. Rüya tabirleri yapan üstatlar İslam dininde hala bulunur. Dini rüya tabirleri için rüyada gördüğünüz imgeleri araştırmanız gerekir. Bu şekilde rüyanızın en doğru yorumuna ulaşma imkanına sahip olursunuz.

İSLAMİ RÜYA YORUMLAMA

İslami olarak rüya yorumlaması üç farklı türe ayrılır. Bunlar nefsani, şeytani ve Rahmani’dir. Rüya yorumlaması sırasında rüyanın tamamı değil sadece rüyadaki bazı imgeler yorumlanır. İslam dinine göre Alem-İ Misal denilen dünya ve ahiret arasındaki yere ruhlar ziyaret eder. Bu ziyaret sırasında yaşanan olaylar rüya olarak yorumlanır.

Ancak her rüyada Alem-İ Misal’e gidilmez. İslami olarak rüya yorumlayan alimler de vardır. İslami rüya tabirlerine ruyavetabirleri.com adresinden ulaşabilir ve rüyalarınızın İslami yorumlarını öğrenebilirsiniz. İslami rüya yorumları en doğru ve güvenilir rüya yorumlarıdır.

Editör: TE Bilisim