Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov ile büyük bir insanlık dramına sahne olan İdlib’deki gelişmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NET ŞEKİLDE UYARMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika seyehatinin son durağı olan Senegal’den yurda dönüş yolunda medya mensuplarının sorularını yanıtlarken İdlib meselesi üzerinden Rusya’ya yüklenmişti.

Rusya’nın Suriye’deki anlaşmalara bağlı kalmadığını ve İdlib’de bombardımanlara devam ettiğini belirten Erdoğan, “Rusya ile gerek Soçi gerek Astana’da bazı görüşmeler, anlaşmalar oldu. Bu anlaşmalara Rusya’nın sadık kalması halinde, biz de aynı sadakatle yola devam ederiz. Şu an itibarıyla maalesef Rusya, Astana’ya da, Soçi’ye de sadık değil” diye konuştu.

Türk yetkililerin bu konuda Rus muhataplarıyla görüşmeler yaptığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşmelerde kendilerine “İdlib’de bu bombalamaları vesaire durdurdunuz durdurdunuz, durdurmadığınız takdirde bizim artık sabrımız tükeniyor. Bundan sonra ne gerekiyorsa biz de bunu yapacağız” dediklerini aktardı.

Bu bir son dakika haberi.

Ayrıntılar Güncellenecek…

Editör: TE Bilisim