Aydın İzmir Tren Saatleri

Aydın İstasyonundan İzmir (Basmane) Garına günde 6 tren seferi gerçekleşmektedir. İlk tren, saat 04:14'te hareket etmekte olup yolculuk süresi 2 saat 30 dakikadır. Son tren ise saat 19:13'te hareket etmekte olup yolculuk süresi 2 saat 33 dakikadır.

Aydın İzmir Tren Seferi Durakları Nelerdir?

Aydın İzmir tren hattı durakları şu şekildedir:

Aydın istasyonu, İncirliova, Germencik, Ortaklar, Çamlık, Selçuk, Tepeköy, Torbalı, Pancar, Menderes, Adnan Menderes Havaalanı, Gaziemir, İzmir Basmane,

Bu istasyonların tümüne Aydın İzmir tren seferi ile ulaşım sağlanır.

Aydın İzmir Arası Trenle Kaç Saat Sürer?

Aydın İstasyonundan İzmir (Basmane) Garına günde 6 tren seferi gerçekleşmektedir. En hızlı tren yolculuğu 2 saat 21 dakika sürmektedir.

Bilet Fiyatları

Aydın İzmir tren bileti ücretleri hakkında bilgiler şu şekildedir:

En ucuz standart bilet ücreti 17 TL'dir. Yolcu türüne göre farklı oranlarda indirim uygulanır.

Rezervasyon Nasıl Yapılır?

Aydın İzmir trenine rezervasyon yaptırmak için izlenen adımlar:

Rezervasyon için ‘’ 0256 225 18 24’’ numarası aranır. Bu numara Aydın istasyonu tarafından rezervasyon işlemlerinin kabul edildiği hat numarasıdır. Telefonu yanıtlayan gişe görevlinse TC kimlik numarası, isim, soy isim, tercih edilen sefer saati ve tarihi, yolcu adedi belirtilmeli, ardından rezervasyon talep edilmelidir.

Talebi alan görevli ilgili tarih için rezervasyonu sisteme tanımlar. Sefer tarihinde Aydın İzmir bilet saatleri aralığına göre düzenlenmiş bilet, gar gişesinden nakit ödeme ile temin edilir.

Bilet Nasıl Alınır?

Aydın İzmir tren bileti almak için izlenen adımlar:

Tren bileti direk olarak Aydın tren istasyonunda yer alan bilet gişelerinden, nakit ödeme karşılığında edinilir. İnternet üzerinden tren bileti edinmek için ise; https://ebilet.tcddtasimacilik.gov.tr/view/eybis/tnmGenel/tcddWebContent.jsf linkine giriş sağlanmalıdır.

TCDD tren bileti satış ekranı üzerindeki boşluklara, tercih edilen sefer tarihi, nerden nereye gidileceği, yolcu sayısı hakkında bilgiler girilmeli ve ‘’ ara’’ kutucuğuna tıklanmalıdır. İşlem ile ekrana ilgili sefer ve koltuk sayısı yansır. Bu alanda koltuk seçimi yapılıp, ‘’devam’’ kutucuğuna tıklanır. Yeni ekran tablosuna TC kimlik, HES kodu, e-posta ve telefon bilgileri girilip, ‘’ödeme yap’’ sekmesine tıklanır. Son pencere üzerine banka veya kredi kartı numarası eklenip, ‘’ödemeyi tamamla’’ kutucuğu seçilir.

Bu adımlar sonunda Aydın İzmir tren saatleri aralığına uyumlu sefer bileti satın alınır. Bilet sistem tarafından, yolcunun ilgili e-posta adresine dosya şeklinde gönderilir. Yolculuk günü geldiğinde online bilet telefon ve tablet ekranından gösterilerek, trene biniş gerçekleştirilir.

Editör: TE Bilisim