Akşama ne pişirsem sorusu muhtemelen hepimizin ortak noktası… Hemen her gün kendimize sorduğumuz ‘Bugün akşama ne pişirsem?’ sorusu aklımızı kurcalarken bu sorunun cevabını ise sizler için hazırladığımız içerikte bir nebze vermek istedik. Farklı günlerde farklı tarifler hazırlayarak sizleri hem bu sorundan kurtaracak hem en kolay hem de pratik ve lezzetli tariflerle yüzünüzü güldüreceğiz. Peki bugünakşama ne pişirsem?.. İşte bugün sizin için seçtiğimiz en güzel ve pratik Sebzeli pilav tarifi!.. En kolay sebzeli pilav nasıl yapılır? Diriliş Postası’na özel tarifi ve püf noktaları ile en kolay sebzeli pirinç pilavı nasıl yapılır detayları haberimizin içeriğinde!..

Bugün akşama ne pişirsem? İşte pratik akşam yemeği önerisi: Sebzeli pilav nasıl yapılır? Sebzeli pirinç pilavı tarifi…

Akşama ne pişirsem yazımızda bugün en kolay Sebzeli pirinç pilavı nasıl yapılır detayları yer alıyor.

Sebzeli pilav hazırlamak için gerekli malzemeler;

2 su bardağı pilavlık pirinç 1 orta boy patates 1 havuç 1 çay bardağı haşlanmış yıkanmış bezelye 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı 3 çay kaşığı tuz 3,5/4 su bardağı kaynar su (pirince göre, pirinçler genellikle 2 katı veya iki katına yakın su çeker)

Sebzeli pirinç pilavı tarifi;

Pirinçleri öncelikle 2 yemek kaşığı tuzu üzerine ekerek pirinçleri aşacak miktarda kaynar su aktarıp 2 saat (su ılıyıncaya kadar) bekletelim. Ardından pirinçlerimizi hırpalamadan ama suyu tamamen şeffaflaşıncaya kadar bol su ile geniş kapta yıkayıp süzelim.

Patates ve havuçları bezelye taneleri büyüklüğünde doğrayalım.

Tereyağı ve zeytinyağını pilavı hazırlayacağımız kaba alarak üzerine pirinci aktarıp kısık ateşte ince ve geniş uçlu spatula ile alt-üst ederek şeffalaşıp çektiği yağı geri bırakıncaya kadar pirinçleri kavuralım.

Ardından sebzeleri ve tuzu da ekleyerek bir süre daha çevirelim.

Kavurma esnasında kızgınken diğer tarafta kaynattığımız suyu ocaktan alıp harlı ateşte pirinçlere aktaralım.

Tencerenin kapağını kapatıp ilk birkaç dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra ateşi kısalım. Sona doğru mum ışığı ateşte iyice sebzelerin suyunu da çekinceye kadar sebzeli pilavımızı pişirelim.

Pirinç pilavının piştiğini dipten gelen çıtırtı seslerinden anlayabilirsiniz. Bu aşamada daha fazla alt kısmı kurumadan ocağı kapatalım ancak kapağı açmayalım ki buharıyla pirinçler daha güzel dinlensin. 10/15 dakika sonra kapağını açalım ancak karıştırmayalım. 5 dakika kadar sıcağını verdikten sonra yine çok narince, spatula ile alt-üst edelim ki yağı ve sebzesi güzelce karışsın.

Pilavın geniş bir kapta pişirilmesi ve dinlendirme aşamasında bahsettiğimiz püf noktalar, pirinçlerin tane tane olmasını ve aynı zamanda diri kalmamasını sağlayacaktır. Dilerseniz suyuna 1-2 damla limon da katabilirsiniz. Bu şekide pirinçleriniz daha beyaz ve tane tane olacaktır.

Hazırladığınız sebzeli pirinç pilavınızı ana yemek ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!..

Editör: TE Bilisim