Parol Nedir, Ne İşe Yarar? Parol’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar? Tüm bu soruların yanıtlarına ve Parol hakkında bilinmesi gerekenlere değindik. İşte detaylar…

Parol İlacı Nedir?

Parol içerisinde bulunan maddeler gereği hafif ve orta şiddete sahip olan ağrılar için kullanılan ve ağrı kesici özelliğine sahip bir ilaçtır. Migren, normal seviyedeki baş ağrıları, diş ağrıları, adet sancıları, kronik ağrılar ve hafif şiddetteki ağrılar için kullanılır.

Kullanıldıktan kısa bir süre sonra genellikle etkisini gösterir. Ağrı kesici olmasının yanında grip ve soğuk algınlığı rahatsızlıklarında da ateşi düşürmek için kullanılmaktadır. Bu ilaç düzenli olarak değil sadece mecbur kalıp kullanma ihtiyacı duyulduğunda tüketilmelidir.

Günde ortalama olarak bir veya iki defa kullanılmalıdır ancak hastalığın türüne ve ağırlığına göre de kişiden kişiye göre değişmektedir. Bu ilacın şurup türü de bulunmaktadır ve altı yaşından küçük bireylerle hap kullanamayan kişilerin şurubu tercih etmesi şarttır.

Bu ilaç kolay kolay yan etkide bulunmasa da zaman zaman bulantı, kusma, baş dönmesi ve uyku hali gibi bazı yan etkileri mevcuttur. Uzun süre kullanılması veya alkol kullanıldığı zaman tüketilmesi halinde karaciğer bölümüne büyük bir zarar verebilir. Bu ilaç doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Parol İlacı Ne İşe Yarar?

Parol’un kullanım amacına bakıldığında genel olarak pek çok sebepten dolayı çıkan ağrılara çözüm sunmaktadır.

Diş operasyonu sonrasında iyileşme süresinde veya normal bir diş ağrısı problemi yaşandığı sırada kullanılmaktadır. Onun dışında vücudun çeşitli bölgelerinde yer alan çeşitli ağrı şikayetlerinde yine Parol kullanılmaktadır.

Ağrı kesici özelliklerinin yanı sıra hastalık sonucu gün yüzüne çıkmış olan ateşlenme halinde de kullanılmaktadır. Ateşin yükselmesi halinde ateş düşürücü bir özelliğe de sahiptir. Çok ağır bir ağrı kesici olmadığından dolayı gün içerisinde yaşanan çeşitli ağrı problemlerinde doktorlar tarafından hastalara tavsiye edilir.

Parol Nasıl Kullanılır?

Parol’ün kullanımı sağlıklı bir şekilde tamamlanması için önce doktor muayenesi yapılmalıdır. Eğer başka bir sağlık sorunu var ise bu mutlaka doktor ile paylaşılmalı ve ona göre bir ilaç tüketim planı yapılmalıdır.

Bu ilaç suyla karıştırılmadan ve ezilmeden doğrudan oral yol ile içilmelidir. Bol su tüketimi sağlanmalıdır. Bu ilaç hem aç karnına hem de tok karnına tüketilebilir ancak tok karnına tüketildiği zaman ağrı kesici etkisi biraz daha azalmaktadır.

Gün içerisinde bir veya iki defa toplam dört ile altı saat arasında tüketilmelidir. Parol sekiz tabletten daha fazla tüketildiği zaman sakıncalı olabilmektedir. Eğer içilmesi gereken doz unutulduysa ve üzerinden fazla zaman geçmediyse içilebilir ancak üzerinden uzun bir zaman geçerse iki öğün içilmesi gereken iki tablet aynı anda tüketilmemelidir.

Kullanıldığı zaman dilimi içerisinde ağrı ve ateş yükselmesi gibi şikayetler en fazla bir hafta içerisinde düzelmediyse doktora başvurulmalıdır. İlacın etkisi kuvvetli veya yetersiz olması halinde doz miktarı hekimin önerdiği şekilde ve önerdiği metodlarla yapılmalıdır.

Parol Yan Etkileri Nelerdir?

İlaçlarının çoğunluğunun yan etkilere sahip olması gibi Parol de kişiden kişiye değişebilen yan etkilere sahiptir. Bu yan etkiler kişinin sağlık durumuna ve fizyolojik yapısına göre değişiklik gösterir. Yan etki kimi insanlarda yaşanır kimi insanda yaşanmaz.

Parol’un yan etkileri şunlardır:

Bulantı, kusma veya hazımsızlık gibi bazı mide rahatsızlıklarının yaşanması. İshal Uyku hali Baş dönmesi Cilt üzerinde değişen kızarıklık hali.

Parol Fiyatı Ne Kadar?

Parol fiyatı gramajına göre değişiklik göstermektedir. 20 tabletten oluşan ve 500 miligram içeriğe sahip olan ilaç ortalama olarak 5 TL’dir. 30 tabletten oluşan ve 500 miligram içeriğe sahip olan türevi de yaklaşık olarak 5 TL ile 10 TL arasında bir fiyata sahiptir.

Bunlar da İlginizi Çekebilir:

Paxil Nedir, Ne İşe Yarar? Paxil’in Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Paxera Nedir, Ne İşe Yarar? Paxera’nın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lustral Nedir, Ne İşe Yarar? Lustral’ın Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Lansor Nedir, Ne İşe Yarar? Lansor’un Yan Etkileri Nelerdir, fiyatı ne kadar?

Editör: TE Bilisim