Baş Ağrısı için dua ve namazın büyük etkisi İslam alimleri tarafından sıkılıkla anlatılmıştır. Baş ağrısı duası yapmadan önce kılınacak 2 rekat namaz ile huzur ve rahatlamaya kavuşabilirsiniz. Namaz kılıp şükür ve zikir sonrası Fatiha Suresi’ni okuduktan hemen sonra 7 defa aşağıda paylaşacağımız ilk duanın okunması tavsiye edilmektedir. İşte baş ağrısı için dua önerileri:

Sabah kalktığınız gibi hissettiğiniz baş ağrıları ile gün içerisinde genelde geçmez ve sizde tüm gün boyunca işkence çekmemek için baş ağrısına iyi gelen sureleri okuyarak evden çıkabilirsiniz.

Günlük yaşantımıza engel olan ve yaşam kalitesini tamamen düşüren bir durum olan baş ağrısı, özellikle çalışan insanlar için bir kâbus olabilir. Mesai saatleri içerisinde işiniz ile alakalı stres ve düşünce sebebiyle baş ağrıları çok daha kuvvetli bir hale gelebiliyor ve haliyle sizi ağrı kesici içmeye zorluyor.

Baş Ağrısı için Dua

Bağ ağrısına iyi gelen dua aklınıza ilk gelmesi gereken şeydir çünkü ağrı kesici her içtiğinizde böbreklerinizi daha da kullanılamaz bir hale getiriyor. Biz de haberimizde baş ağrısı için dua önerilerinde bulunacağız.

İşte şiddetli baş ağrısını sona erdirebilecek dualar:

Bismillahi’l-kebiri, neuzü billahi’l-azimi min şerri ırkın ne’aarin ve min şerri harrin-nari.

Türkçe Anlamı:

Büyük Allah’ın adıyla, fışkıran damarın kötülüğünden ve ateşli hararetinin şerrinden yüce Allah’a sığınırız.

Bismillahirrahmanirrahim, Lev enzelna hazel kur’ane ala cebelil-leraeytehu khaşian(m)-mütesaddian(m)-min haşyetillah. Ve tilkel emsalü nadribuha linnasi leallehum yetefekkerun. Hüvallahüllezi la ilahe illa hu. alimül ğaybi veş-şehadeti hüver-Rahman-ür-Rahim. Hüvallahüllezi la ilahe illa hu. El Melik’ül Guddus-üs-Selamü’l Mü’minül Müheyminül Azizül Cebbarül Mütekebbir. Sübhanallahi amma yüşkirün. Hüvallahül bariül musavviru lehul esmaül hüsna. Yüsebbihu lehu ma fis-semavati vel’ard. Ve hüvel Azizul Hakim.”

Türkçe Anlamı: “Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)(c.c.)’ın adıyla; “Biz bu Kur’an-ı bir dağa indirseydik Allah’ın korkusundan onu baş eğmiş, parça, parça olmuş görürdün. Bu misalleri düşünsünler diye insanlara veriyoruz. O, öyle Allah’tır ki O’ndan başka tanrı yoktur. Görülmeyeni ve görüleni bilendir. O, esirgeyendir, bağışlayandır. O, öyle Allah’tır ki, kendisinden başka hiçbir tanrı yoktur. O, mülkün sahibidir, eksiklikten münezzehtir, selamet verendir, emniyete kavuşturandır, gözetip koruyandır, üstündür, istediğini zorla yaptıran, büyüklükte eşi olmayandır. Allah, müşriklerin ortak koştukları şeylerden münezzehtir. O, yaratan, var eden, şekil veren Allah’tır. En güzel isimler O’nundur. Göklerde ve yerde olanlar O’nun şanını yüceltmektedirler. O, galiptir, hikmet sahibidir.”

Bismillahirrahmanirrahim, Allahümme Rabbi’n-naşi ezhibi’lbe’se işfi. Ente’ş-şafi. La şifae illa şifaüke. Şifaen la yüğadiru sekamen. Allahümme işfi abdeke yenke’leke adüvven ev yemşi leke ila salatin.

Türkçe Anlamı: “Rahman ve Rahim Olan Allah (c.c.)(c.c.)’ın adıyla;

“Allah’ım! Ey insanların Rabbi! Şifa ver! Şifa veren ancak Sen’sin! Sen’den başka şifa verecek kimse yoktur! Allah’ım! Şu kuluna şifa ver ki, senin bir düşmanına acı versin veya Senin rızanı kazanmak için namaz kılmak üzere yürüsün.”

***

Rabbenâ etmim lenâ nûranâ vagfir lenâ, inneke alâ kulli şey’in kadîr. / Kur’an-ı Kerim – Tahrim Suresi/80

Bu duayı okuduktan sonra aşağıdaki ifadeleri de Allah’a inanarak ve bütün içtenliğiniz ile söylediğinizde baş ağrınız gününüzü mahvetmeyecek.

Peygamber Efendimizin (sav) Baş Ağrısı için Okuduğu Dua

Peygamber Efendimiz (sav), baş ağrısı için dua tavsiyesinde bulunduğuna dair güvenilir kaynaklar mevcut değildir. Peygamber Efendimiz (sav) baş ağrısı çeken kimseye kan aldırmasını (hacamat) tavsiye etmiştir.

Başınız aniden ağarmaya başladıysa ve hemen doktora gidip kontrol ettirmek için vaktiniz yoksa önce Allah’a sonra duaya sığınmak gerekir. Dua ederek baş ağrısından kurtulmak mümkün değildir diyemeyiz. Hastalığı da şifayı da veren Allah’tır.  Allah, kalpten dua eden kullarına dilediğinde her türlü şifayı nasip eder.

Baş ağrısı için Türkçe okunacak dua

Allah’ım bana musallat olan bu ağrı bana eziyet etmekte ve benim hayat standardımı düşürmektedir, sana ibadet ederken bile sıkıntı yaşamaktayım ve bu baş ağrısından kurtulabilmek için sana yönelmekteyim bana merhametini göster, âmin.

İlgili Haber:

Baş Ağrısı Nasıl Geçer?

Editör: TE Bilisim