Diyanet Fetva Hattı, vatandaşların her türlü dinî ve özellikle fıkhi konularda yardım almak için müracaat ettikleri bir hizmet birimi. Alo fetva hattı, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 7 gün 24 saat vatandaşlara bilgi vermek amacıyla hizmet sunuyor. Dini danışma hattı olarak da bilinen hizmet karşılığında herhangi bir ücret de alınmıyor. Diyanet Fetva Hattı numarasının değişmesi üzerine vatandaşlar da sık sık yeni numarayı öğrenmek için araştırma yapıyor. İslâmî hususlarda merak edilen her türlü ayrıntılı bilgiyi almak için müracaat edilebilen alo fetva hattının yeni numarası haberimizde yer alıyor? Diyanet Fetva Hattı numarası ile ilgili detaylar haberimizde…

Diyanet Alo Fetva Tel No

Alo Fetva hattı 190,  cep telefonundan veya sabit telefondan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilisi ile ücretsiz görüşme yapılan fetva hattı numarasıdır. Daha önce 444 1 789 no’lu hat üzerinden hizmet vermekte olan Dini Soru Hattı, artık bu hat üzerinden dini soruları yanıtlıyor.

Yeni numarayı tuşladığınız takdirde, bulunduğunuz kentin müftülüğü bünyesinde hizmet veren fetva komisyonuna ulaşabileceksiniz.

Diyanet Yurt Dışı Fetva Hattı

Diyanet Fetva Hattından yalnızca Türkiye’deki vatandaşlar yararlanmıyor. Alo fetva hattı, yurtdışındaki vatandaşlar için de hizmet veriyor.

Yurtdışında yer alan fetva hattı da yoğun bir şekilde ilgi görmektedir. Özellikle Hollanda, Almanya ve Avusturya’da yaşayan Türkler, fetva hattından sık sık yararlanmaktadır.

Yurtdışı Fetva Hattı Telefon Numarası

Yurtdışında yer alan alo fetva hattı numarası ve mesai saatleri ise şu şekildedir;

Telefon numarası:  090 (312) 295 70 00

Mesai saatleri, Türkiye saati ile ayarlanmıştır. 8.30 da mesai başlar ve 17.30 da biter.

Dini sorularınız için alo fetva hattından bilgi alabileceğiniz gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden de öğrenebilirsiniz…

Mekke-i Mükerreme ve medîne-i Münevvere’de de fetva hattı hizmet veriyor.

Diyanet İşleri hac adayları için de Müslümanlara kolaylık olsun diye Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevvere’ye de Fetva hattı kurdu.

7 gün 24 saat hizmet sunan alo fetva hattı ile, hacca giden Müslümanların ibadetlerini doğru yapmalarına katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Hac ibadetlerinin nasıl yapılacağı anlatılmakla beraber, her türlü dini sorulara da yanıt verilmektedir.

Müslümanların hac ibadetini nasıl yapacağı, nelere dikkat edeceği ve haccın manasının, hikmetinin ne olduğu gibi her türlü dini bilgiler alo fetva hattından verilmektedir.

Editör: TE Bilisim