Dönem boyunca yüksek not ortalaması yakalayan öğrenciler AÖF Onur belgesinin nereden alınacağını araştırıyor. Bilindiği üzere Onur belgeleri dönemlik olarak verilmektedir. Dört yıl boyunca yüksek başarı yakalayan lisans öğrencileri toplamda 8 kez Onur belgesi alma hakkına sahiptir. Önlisans bölümündeki öğrenciler ise 4 kez onur öğrencisi olarak onurlandırılabilir. Haberimizin içerisinden AÖF Onur belgesi sorgulama işlemine erişebilirsiniz. Detaylar haberimizde…

HABERİMİZİN İÇERİSİNDEN AÖF ONUR BELGESİ SORGULAMA İŞLEMİNE ERİŞEBİLİRSİNİZ. DETAYLAR HABERİMİZDE…

AÖF sistemine göre öğrencinin okuduğu dönem baz alınır. Bu dönem içerisinde hiç bir dersten kalmadıysa, not ortalaması 3.00 ile 3,49 arasında ise o öğrenci “Onur Öğrencisi Belgesi” almaya hak kazanır. Eğer 3,49 üzerinde bir not ortalaması sağlamış iseniz “Yüksek Onur Öğrencisi Belgesi” alma hakkı elde etmişsiniz demektir.

Onur veya Yüksek Onur belgesi almaya hak kazanan öğrenciler Üniversite tarafından kısa mesaj (SMS) gönderildikten sonra öğrenciler https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/ adresindeki Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu ( Türkiye)’ndan T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle adres bilgilerini güncelledikten sonra belge isteklerinde bulunabilirler.

Onur Belgesi almayı hak eden öğrencilerin belgeleri adreslere gönderilecektir. Adresinizden takip edebilirsiniz.

ONUR VE YÜKSEK ONUR BELGESİ

Kayıtlı öğrencilerden; en az 30 AKTS kredilik ders alıp, aldığı bütün derslerden başarılı olan, Dönem Not Ortalaması 3,50 veya üzeri olanlar Yüksek Onur Öğrencisi, not ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olanlar Onur Öğrencisi sayılır.  Ancak disiplin cezası alan veya FF, YZ, DZ ve EK notu alan öğrenciler belirtilen not ortalamalarını sağlasalar bile Yüksek Onur Öğrencisi veya Onur Öğrencisi sayılmaz.

Genel Not Ortalaması 3,50 veya üzeri olanlar Yüksek Onur Öğrencisi, Genel Not Ortalaması 3,00 ile 3,49 arasında olanlar Onur Öğrencisi olarak mezun olur.  Ancak, disiplin cezası alan öğrenciler belirtilen Genel Not Ortalamasını sağlasalar bile Yüksek Onur Öğrencisi veya Onur Öğrencisi olarak mezun olamaz. Öğrencilerimize ve mezunlarımıza verilmek üzere hazırlanan Onur Belgesi ve Yüksek Onur Belgeleri öğrenci sayfasında görüntülenecektir.

Editör: TE Bilisim