Unutulmaz Yeşilçam klasiklerinden biri olan 1970’li yıllarda çekilmiş komedi dram türündeki Her Gönülde Bir Aslan yatar filmi bu akşam TV izleyicileriyle buluşacak. Hulusi Kentmen, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Perran Kutman gibi usta isimlerin rol aldığı filmin çekim yılı, oyuncu kadrosu ve hikayesi merak ediliyor. Birbirine destek olan iki arkadaşın ilerleyen yaşlarına rağmen ilkokul diploması alabilmek için gösterdikleri çabayı konu eden film etkileyici hikayesiyle izleyiciyi ekran başına kilitleyecek. Peki, Her Gönülde Bir Aslan Yatar filmi kaç yılında çekildi, oyuncuları kimler, konusu nedir? İşte film hakkında tüm merak edilenler!..

Her Gönülde Bir Aslan Yatar filmi kaç yılında çekildi?

Bu akşam saat 20.00’de FOX TV’de ekrana gelecek olan 89 dakikalık dram türündeki Her Gönülde Bir Aslan yatar filmi, 1976 yılında çekildi.

Her Gönülde Bir Aslan Yatar konusu nedir?

Her Gönülde Bir Aslan Yatar filmi, biri hademe, diğeri ise bekçi olan iki arkadaşın ilerlemiş yaşlarına rağmen ilkokul diploması alabilmek için verdikleri mücadelenin öyküsünü konu ediyor. Birbirine destek olan iki arkadaştan Zeynel, polis olmak isteyen bir bekçidir. Danyal ise günübirlik işlerde çalışarak hayatını sürdürmektedir. İkisinin de ilkokul diplomasına ihtiyacı vardır. Birlikte ders çalışıp sınavlara hazırlanırlar. Zeynel, Danyal için yaptığı bir fedakârlık sonucu polis olamaz. Mahalleli ise Zeynel’in polis olmayı hak ettiğini ispat etmek için ellerinden geleni yapacaklardır.

Her Gönülde Bir Aslan Yatar oyuncu kadrosu

Yapımcılığını Hürrem Erman’ın üstlendiği, yönetmen koltuğunda Osman Fahir Seden’in oturduğu ve Ahmet Üstel’in senaryosunu yazdığı Türk sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden biri olan Her Gönülde Bir Aslan yatar oyuncu kadrosunda yer alan isimler şöyle;

Zeki Alasya,

Metin Akpınar,

Selma Güneri,

Hulusi Kentmen,

Perran Kutman,

Ali Şen,

Gülten Ceylan,

Baki Tamer,

Mehmet Emre,

Orhan Aydınbaş,

Süheyl Eğriboz,

Sabahat Işık,

Coşkun Göğen,

Osman Çağlar,

Muadelet Tibet,

Hakkı Kıvanç,

Ekrem Dümer,

Feridun Çölgeçen,

Memduh Ünsal,

Renan Fosforoğlu,

Tevfik Şen,

Ahmet Karaca,

İbrahim Uğurlu,

Kudret Karadağ,

Çetin Tolbas

Editör: TE Bilisim