CANA CAN KATANDIR BABA YÜREĞİ

Evlatlarına şefkat, sevgi ve merhamet dokunuşlarıyla Hazreti Peygamber’in (sas) örnekliğinin kuşattığı aile hayatı, modern çağın tuzaklarına karşı bizi koruyacaktır. Bir babanın kolları altında insan-ı kâmil olma yürüyüşünü başlatan her bir evlat için baba sadece bir gün değil her günün kıymetlisidir.

YOLLARI CENNETE ÇIKARIR BABA DUASI

Peygamber Efendimiz (sas) buyurdular ki: “Üç duâ vardır ki şüphesiz reddolunmaz: Mazlumun (zalim hakkında) yaptığı beddua, misafirin (ev sahibi için) yaptığı dua ve babanın evladı için yaptığı dua.” (Tirmizî, Bir, 7) Bir babanın duasından yükselen yakarış evladın iki cihan saadetine kapı aralar.

BEREKETİN ANAHTARIDIR BABA RIZASI

Bugün internet ve bilgisayar teknolojisinin yetiştirdiği neslin, bereketin büyüklerle birlikte olduğunu anlamaya ihtiyacı var. Youtuber’ların sözüm ona “irşad”(!) ettiği bir dünyada salih amel sahibi bir babanın rızasını almak, her evladın sahip olabileceği en güzel bereket anahtarıdır.

Hadis-i Şerif:

“Hiçbir evlat babasının hakkını ödeyemez. Ancak bir istisna hariç. O da; babasını köle olarak bulur, satın alır ve âzad eder.” Müslim, Kitâbül-ıtk 25 ***

“Hiçbir baba çocuğuna, güzel bir terbiyeden daha üstün bir hediye vermiş olamaz.” Tirmizi, birr 33

Editör: TE Bilisim