SGK hizmet dökümü sorgulamak için e- Devlet adresi üzerinden kolaylıkla işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet adresine giriş yaptıktan sonra sahip olduğunuz e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Bağlı olduğunuz sigorta türüne göre SGK hizmet dökümü sorgulama sonucunuza ulaşırsınız.

Bunun dışında bağlı olduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu’na giderek hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET HİZMET DÖKÜMÜ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

E-Devlet hizmet dökümü için e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sayfasına girdikten sonra T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi kısımlarını doldurmanız gerekir.

Kimlik doğrulama işleminden sonra Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altında ilgili olduğunuz sigorta türüne bağlı olarak hizmet dökümü sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Dilerseniz mobil imza, e-imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı şeklindeki diğer giriş yöntemlerini kullanarak da e-Devlet hesabınıza giriş yapabilir ve kimliğinizi doğrulayabilirsiniz.

4A HİZMET DÖKÜMÜ NASIL SORGULANIR?

4a hizmet dökümü sorgulama için birçok işlemi ve sorgulamayı yapabileceğiniz e-Devlet adresinden yararlanabilirsiniz. Aynı şekilde e-Devlet üzerinden 4a hizmet dökümü sorgulaması için takip etmeniz gereken adımlar şunlardır;

  • İlk olarak e-Devlet adresine giriş yapmanız gerekir. E-Devlet adresine giriş yapmanız için T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizin olması gerekir. Eğer şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesinden temin ediniz.
  • E-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra e-Devlet içinde bulunan “Sosyal Güvenlik Kurumu” sayfasına giriş yapmanız gerekir. “Sosyal Güvenlik Kurumu” sayfasına girdiğinizde çıkan seçeneklerden “4A Hizmet Dökümü” seçeneğine tıklayınız.
  • “4A Hizmet Dökümü” seçeneğini seçtikten sonra karşınıza “Kimliğimi Doğrula” paneli çıkacaktır. Sorgulama işlemlerine devam etmek için kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Bu bölümde yine sizden istenecek bilgiler e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız olacaktır.
  • Tüm adımları doğru bir şekilde bitirdiğinizde sistem tarafından otomatik olarak 4a hizmet dökümü sorgulama sayfasına gitmiş olursunuz.

4B HİZMET DÖKÜMÜ NASIL SORGULANIR?

4b hizmet dökümü sorgulama için e-Devlet üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumu’na gitmeden online bir şekilde SGK hizmet dökümü sorgulama yapabilirsiniz.

4b hizmet dökümü sorgulamak üzere e-Devlet adresinden yapmanız gereken işlemler sırasıyla şu şekildedir;

  • Önceden sahip olmanız gereken e-Devlet şifrenizin olması gerekir. E-Devlet şifreniz bulunmuyorsa bir PTT şubesinden temin etmelisiniz.
  • Sahip olduğunuz e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet adresine giriş yaptıktan sonra “Sosyal Güvenlik ve Sigorta” sekmesine tıklamanız gerekir.
  • “Sosyal Güvenlik ve Sigorta” sekmesine girdiğinizde seçeneklerden “4B Hizmet Bilgisi” kısmına tıklayarak 4b hizmet dökümü sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.
  • Girmiş olduğunuz sayfada 4b hizmet dökümü ile beraber kişisel bilgileriniz, ilk işe giriş tarihi yani sigorta başlangıcınız, ödenen sigortanızın prim ve gün sayısı, işten ayrılış tarihiniz ya da tarihleriniz, toplam prim günü sayısınız, varsa ay içinde eksik gün gibi bilgilerinize ulaşabilir, hizmet dökümünüzü barkotlu belge ile oluşturduktan sonra çıktısını alabilirsiniz.

4C HİZMET DÖKÜMÜ NASIL SORGULANIR?

4c hizmet dökümü sorgulama diğer adıyla emekli sandığı hizmet sorgulama işlemleri için 4a ve 4b hizmet dökümü sorgulamada olduğu gibi e-Devlet adresinden 4c hizmet dökümü sorgulaması kolayca yapılabilmektedir.

E-Devlet adresinden 4c hizmet dökümü sorgulama için uymanız gereken adımlar sırasıyla aşağıdaki gibidir;

  • Öncelikle sahip olduğunuz e-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile e-Devlet adresine giriş yapmanız gerekir. Eğer e-Devlet şifreniz yoksa herhangi bir PTT şubesinden şifrenizi alabilirsiniz.
  • E-Devlet adresine giriş yapıp kimliğinizi onayladıktan sonra “Sosyal Güvenlik Kurumu” sayfasına tıklayıp tekrar giriş yapmanız ve kimliğinizi doğrulamanız gerekir. Giriş işlemleriniz tamamlandıktan sonra seçeneklerden “4C Tescil Kaydı” başlığını seçiniz. 
  • Yine T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapıp kimliğinizi onayladıktan sonra sistem sizi otomatik olarak 4c hizmet dökümü sorgulama bilgilerinize ulaşımınızı sağlayacaktır.

E-Devlet adresi üzerinden SGK hizmet dökümü sorgulama işlemlerinizi hallettikten sonra barkotlu belge olarak oluşturduğunuz hizmet dökümünüzü çıktı alabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim