PTT hesabı açma işlemleri oldukça kolay. Öncelikle en yakın PTT şubesine gidilmelidir. Ardından gişe için fiş kesilir. Kişi alınan sıra gelince gişe görevlisine PTT hesap açma işlemi talep ettiğini söyledikten sonra gişe görevlisi doldurulması gereken bir form verir. Form da istenilen bilgiler eksiksiz olarak doldurulmalıdır. Ardından form ve istenilen ücret gişe görevlisine teslim edilerek başvuru tamamlanır.

PTT Hesap Açma Şartları Nelerdir?

PTT hesap açma şartları arasında birinci sırada yaş sınırı vardır. Yasal yaş sınırının altında olan bireylerin bireysel olarak hesap açtırması mümkün değildir. Diğer şartlar arasında gerekli görülen belgelerin ibrazı ve bankacılık sözleşmesinin imzalanması gerekir.

PTT Hesabı Açmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

PTT hesabı açmak için gereken belgeler arasında TC kimlik numarasının bulunduğu kimlik kartı, pasaport veya sürücü belgesi yer alır. Yabancı uyruklu kişiler için ikametgâh belgesi veya pasaport gerekir. Bu belgelerle PTT şubesine giden vatandaşlar hesap açma işlemlerini gerçekleştirebilirler.

PTT Hesap Açma Yaş Sınırı Kaçtır?

PTT hesap açma yaşı 18’dir. Bireylerin PTT hesabı açabilmesi için 18 yaşının üstünde olması gerekir. Kişi 18 yaşın altındaysa bir vasiyle gelerek hesap açması gereklidir. Aksi takdirde kişi tek başına hesap açma hakkına sahip değildir.

PTT Hesap Açma İşlemleri İnternet Üzerinden Yapılabilir Mi?

İnternet üzerinden PTT hesabı açma merak edilen konular arasında. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim şirketi yeni düzendeki rekabet ortamına uyum sağlamak için yenilenmeye başlamıştır. Bu yenilikler arasında internet bankacılığı ve mobil uygulamalardır. Diğer bankaların vatandaşa sağladığı hakların hepsini kendi bünyesinde sağlamaya çalışmaktadır. Fakat PTT hesap açma işlemi için ilk kez başvuru yapacak adayların PTT ofisine gitmesi zorunluluklardan bir tanesidir. Daha önceden hiç hesap açmamış kişiler ise ipç şifresi alarak PTT kurumunun internet şubesinden hesap açma işlemlerini kendileri gerçekleştirebilir.

PTT Hesap Açma Avantajları Nelerdir?

PTT’de hesap açma avantajları birkaç maddede incelenebilir? Bu maddeler şunlardır:

·         İstediğiniz zaman kendi hesabınıza para yatırabilirsiniz

·         PTT’de hesap açtıktan sonra adresinize gönderilecek olan PTT banka kartı ile tüm PTT matiklerden 7 gün 24 saat para çekebilirsiniz.

·         PTT hesabı olan bir tanıdığınıza düşük ücretle para gönderebilirsiniz.

·         PTT matiklerin yanı sıra internet üzerinden de başka birini düşük bir ücretle para gönderebilirsiniz.

·         Hesabınızın interaktif kullanıma açılmasını isterseniz o zaman kredi kartı ödemesi, havale, posta çeki aktarma, fatura ödeme, otomatik ve periyodik ödeme talimatı ve bakiye sorgulama işlemlerini internet üzerinden gerçekleştirmeniz mümkün.

PTT Hesap Kartı Nerden Alınır?

PTT hesap kartı alımının nerden sağlandığı merak edilen konular arasında. PTT hesap kartının PTT şubelerine başvuru esnasında alınması mümkün değildir. PTT şubelerine yapılan başvuruyu takip eden 10 veya 15 gün içerisinde başvuruda belirtilen ev veya iş yeri adreslerine gönderilir. Ayrıca PTT hesap kartı için ekstra ücret alınmaz. Ancak hesap açma başvurusu sırasında, hesap açma başvurusu için ücret talep edilir.

PTT Hesabı Olmadan Para Göndermek Mümkün Mü?

PTT hesabı açmadan para gönderme işlemleri gerçekleştirilebilir. İşlemlerin başında PTT şubesi var. Kişi en yakın PTT şubesine giderek para gönderme formu talep etmeli ardından formu eksiksiz bir şekilde doldurmalıdır. Formu dolduran kişi doldurduğu formu PTT gişe görevlisine teslim ederek para gönderme işlemini gerçekleştirmiş olur.

PTT İban Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

PTT iban sorgulama işlemi yapılması mümkün değildir. Çünkü PTT kartta iban numarası mevcut değildir. PTT hesabı açma işlemi gerçekleştiren kişi PTT hesap kartına sahip olur. Fakat kullanılan kartla para gönderilmek istenildiğinde iban numarası kullanılmaz onun yerine hesap numarası kullanılır. PTT diğer bankalardan farklı olarak para gönderme işlemlerini hesap numarası üzerinden gerçekleştiriyor.

Editör: TE Bilisim