Papara bir çeşit elektronik cüzdandır. Papara dünyanın birçok ülkesinden 7/24 ödeme alınabilmesini sağlamaktadır. Ayrıca herhangi bir komisyon ücreti talep edilmiyor. Para transferleri için herhangi bir saat veya banka kısıtlaması gibi bir kuralı bulunmuyor. Bunlara ek olarak yaş kısıtlaması da bulunmuyor. Bütün bunların yanı sıra daha birçok konuda avantaj sağladığı için gençler tarafından oldukça yüksek oranda tercih ediliyor. Kimlik doğrulaması ve ek bilgilere ihtiyaç duymadan hesap açılması mümkün. Hesap açma işlemi Paparanın web sitesinden de gerçekleştirilebiliyor.

Papara Hesabı Nasıl Açılır?

Papara hesabı açma işlemleri oldukça basittir. Papara hesabının açılabilmesi için öncelikle www.papara.com web adresine giriş yapılır. Anasayfaya gelindiğinde papara hesabı aç butonuna tıklanır. Bu butona tıklandıktan sonra cep telefonu, mail adresi, Google veya facebook hesaplarından herhangi biriyle giriş yapılabilir. Bu hesaplardan herhangi biriyle giriş yapılınca açılan sayfada istenen bilgiler eksiksiz girilince hesap açılmış olur.

Fakat güvenlik için hesabınızın cep telefonu veya mail adresi onaylı olması tercih edilmelidir. Böylelikle cep telefonunuza veya mail adresinize gelen güvenlik kodları ilgili bölüme girilir ve işlem tamamlanmış olur.

Papara Para Yükleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Papara para yükleme işlemi birkaç yöntemle mümkündür. Papara para yükleme yöntemleri şunlardır:

·         İlk olarak banka hesabından yüklenebilir. Banka hesabından menüsü seçilir. Bu bölüme giriş yapıldıktan sonra seçilmiş olan bankanın paparaya ait IBAN numarası sonrasında da yükleme miktarı yazılır. Açıklama bölümüne ise papara numarası yazılır.

·         ATM’lerden yüklenebilir. Bunun için ATM’den kısmına giriş yapılır. Bu kısma giriş yapıldıktan sonra hangi bankaya para yatırılmak istenen banka seçilir. Ardından mevcut konuma en yakın ATM seçilir. BAN numarası yazıldıktan sonra papara numarası yazılır. Bu şekilde yükleme işlemi gerçekleştirilir.

·         Son olarak anlaşmalı noktalardan papara hesabına para yüklenebilir. Bunun için anlaşmalı noktalar seçeneğine tıklanmalıdır. Sorasında belirtilen yerlerin herhangi birinden para yüklenebilir.

Papara Para Gönderme Yöntemleri Nelerdir?

Papara para gönderme işlemleri bir madde de incelenebilir. Bu maddeler şunlardır:

·         Cep telefonu numarasına para gönderilebilir.

·         Papara numarasına para gönderilebilir.

·         Eposta adresine para gönderilebilir.

Papara Hesabından Nasıl Para Çekilir?

Papara hesabından para çekimi yapmak isteyen vatandaşlar için iki seçenek sunulmuştur. Bu seçenekler şunlardır:

·         Kişisel banka hesaplarını paparanın para çek menüsüne tanımlayan kişiler, papara hesaplarındaki parayı kendi banklarındaki kişisel hesaplara aktarabilirler.

·         Papara kart sahipleri kart aracılığıyla para çekebilirler. Papara kartı olmayanlar ise başvuruda bulunarak papara kartı almalıdır.

Papara Nasıl Kullanılır?

Papara kullanımı çok kolaydır. Özellikle kullanıcılarına birçok kullanım kolaylığı sağlamaktadır. Bunlardan en önemlisi de paparanın hemen her bankada hesabı mevcuttur. Bununla birlikte 7/24 para gönderme ve alma işleminin de bulunması en büyük kullanım kolaylıklarından biridir.

Paparanın Avantajları Nelerdir?

Paparanın avantajları birçok kategoride kendini gösteriyor. Paparanın avantajları şunlardır:

·         18 yaş sınırının olmaması

·         13 yaşına basmış her bireyin papara kart sahibi olabilmesi

·         Banka veya saat farkı olmadan 7/24 istenilen banka hesabına para gönderebilme veya para alabilme işlemini mümkün kılma

·         Belirtilmemiş EFT saat aralığı sayesinde günün her saatinde EFT işleminin 10 dk. içerisinde gerçekleştirilmesi

·         Papara hesabı açmanın kolay olması. Hesap açılırken hiçbir şekilde kimlik doğrulaması talebi olmadan günde 750 TL’ye kadar para transferi yapılabilmesini mümkün kılma

·         TC kimlik doğrulaması yapan bireylerin günlük olarak işlem limitleri 750 TL’den 50.000 TL’ye kadar mümkün kılması

·         Banka kartı ve kredi kartı kullanılan platformlarda papara kartının da kullanılabiliyor olması

·         Banka hesabı ile papara hesabına 40.000 TL’den fazla para yüklemeyi mümkün kılması

Editör: TE Bilisim