Eski sürücü belgesi olan vatandaşlar yeni ehliyetlere en son hangi tarihte işlem yapmaları gerektiğini internet üzerinden araştırmaya devam ediyor. Özellikle 2021 yılına girilmesiyle beraber eski sürücü belgesi olan vatandaşlar mağdur olmamak için son tarih bilgisi araştırılıyor. Konuyla alakalı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü yeni ehliyetler için vatandaşlara ek süre verildi. Peki, eski ehliyetler ne zamana kadar geçerli? İşte sürücü belgesi değiştirmek için son tarih…

ESKİ EHLİYETLER NE ZAMANA KADAR GEÇERLİ? İŞTE SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN SON TARİH…

Eski sürücü belgelerini değiştirmek isteyen fakat vakit bulamayan vatandaşlar konuyla alakalı araştırmalarını hızlandırdı. Yeni sürücü belgeleriyle değiştirilme süresi Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün resmi açıklamasına göre 31.12.2022 tarihine kadar uzatıldı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"01.01.2016 tarihinden önce düzenlenmiş olan eski sürücü belgelerinin yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi sürecinde vatandaşlarımızın başvuru yoğunluğundan kaynaklı yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla; Eski sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımızca 31.12.2022’ye kadar uzatılmıştır."

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

Aşağıda belirtilmiş olan ve ehliyet yenileme için gerekli olan belgeler, ayrıca eski tip sürücü belgesini yenisi ile değiştirmek isteyenler, kimlik bilgilerinde değişim nedeniyle değiştirmek isteyenler, yıpranma nedeniyle değiştirmek isteyenler ve kayıp çalıntı nedeniyle değiştirmek isteyenler için de geçerlidir.Kimlik Belgesi (Nüfus Cüzdanı - Yeni Kimlik Kartı ya da Pasaport)Eski sürücü belgeniz (eski ehliyetiniz)Yeni çıkarılmış Sürücü Sağlık RaporuSürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı makbuzu2 adet biyometrik fotoğrafKan grubunu belirtir belge veya yazılı beyanAdli Sicil Belgesi (Adliyeden alınacak olup Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir.)Ayrıca Nüfus Müdürlüğünde vereceğiniz parmak izi.

Editör: TE Bilisim