Mart ayı gelir kaybı desteği ne zaman yatacak? 2021 mart ayı gelir kaybı desteği ne zaman yatacak? Soruları esnaf vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Pandemi döneminde maddi anlamda olumsuz etkilenen esnafa destek eli devletten geldi. Uzun bir süre kapalı kalan iş yerleri için kira destek ödemelerin başlayan devletin mart ayı ödemelerinin ne zaman olacağı vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Mart ayı gelir kaybı desteği ne zaman yatacak? 2021 mart ayı gelir kaybı desteği ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar haberimizde…

MART AYI GELİR KAYBI DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere yönelik şubat ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine başladıklarını bildirdi.

Pekcan, Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulundu.

Bakan Pekcan, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik Mart ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine dün itibarıyla başladık. Hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs ( Kovid-19) salgınından etkilenen esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere yönelik gelir kaybı desteği ödemelerinin ilk taksiti 20 Ocak'ta, kira desteği ise 27 Ocak'ta ödenmeye başlanmıştı.

2021 MART AYI GELİR KAYBI HİBE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Gelen talepler üzerine desteklerden yararlanma şartlarını taşıyan ancak müracaatta bulunmayanlara yönelik e- Devlet üzerinden son başvuru tarihi 31 Mart 2021'e uzatılmıştı.

Gelir kaybı desteği 3 ay süreyle 1000 lira, kira desteği ise büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olarak veriliyor.

Editör: TE Bilisim